Fernando Alonso ma ünnepli 36. születésnapját, a McLaren-Honda pedig meglepetésbulival kedveskedett neki a hungaroringi paddockban. A kétszeres világbajnok örült a tortának és a vendégeknek, de annak talán még jobban, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén ő és Stoffel Vandoorne is a Q3-ba jutott, vasárnap pedig, Nico Hülkenberg hátrasorolása után a három nagy mögül, a negyedik sorból rajtolnak majd.

“Pozitív hétvége ez a csapat számára. Tudtuk, hogy az első három csapat elérhetetlen lesz, ezért a hetedik-nyolcadik hely lehet a maximális cél a mai napra. És pontosan onnan is indulunk majd holnap. Szombaton nem osztanak pontokat, szóval remélhetőleg a futamon sikerül majd pontokra váltani a rajthelyeket, nagyon kellene már ez a csapatnak” – magyarázta.

“A versenytempónk jó lehet, ezen a pályán nehéz előzni, a gumik jól bírják, alacsony a kopás, szóval szerintem ha sikerül jó rajtot venni, akkor jó esélyünk lesz a helyezés megtartására. Ez a cél” – tette hozzá.

Egy másik megszólalásban egy kicsit más hangot ütött meg Alonso:

“A 7. és 8. hely volt az első nagy cél a hétvégére. Jó dolog, de volt már jobb szülinapi ajándékom is! Győztem már itt, voltam a dobogón, szóval a 7. rajtkocka a minimum, amit hozni kellett, hiszen ezen a pályán a motor kevesebbet számít. De azért így is elég hátul vagyunk, szóval igyekszem majd kiélvezni a versenyt. A háttérben sok minden zajlik 2018-at illetően, reméljük, hogy jövőre már a pole-ért küzdhetek és nem a 7. rajthelyekért!”

Alonso: Volt már jobb ajándékom! 1
Alonso: Volt már jobb ajándékom! 2

Alonso: Volt már jobb ajándékom!

Alonso: Volt már jobb ajándékom! 8
Alonso: Volt már jobb ajándékom! 9
Alonso: Volt már jobb ajándékom! 10
Alonso: Volt már jobb ajándékom! 11
Alonso: Volt már jobb ajándékom! 12
Fotó megosztása: