A Williams-csapat idén ünnepli Forma-1-es részvétele 40 éves jubileumát, ennek alkalmából pedig egy dokumentumfilmet is bemutatnak hamarosan. A cím egyszerűen Williams.

Az alapító Sir Frank felesége, a 2013-ban elhunyt Virginia Williams – a paddockbelieknek Ginny – 1991-es, A Different Kind of Life (Egy másféle élet) című könyvén alapuló, az azóta történt eseményekkel bővített film premierjét Londonban tartják július 11-én, a nagyközönség pedig augusztus 4-étől nézheti meg. Az alkotásban mások mellett megszólal a társalapító Sir Patrick Head, Sir Jackie Stewart, Nigel Mansell és Nelson Piquet is.

“Remélem, hogy a szurkolók is úgy élvezik majd a filmet, mint én élveztem a motorsportos életet! Örülök, hogy mind a csapat mögött álló emberek, mind a családom tagjai a film igazi hősei” – mondta Sir Frank Williams.

A csapatot manapság irányító Claire Williams így beszélt:

“Ez a film édesapán két nagy szerelméről szól. Mindenki ismeri Frank autóversenyzés iránti szenvedélyét, de nem mindenki tud a szüleim házasságának történetéről és arról, hogyan fért meg egymás mellett ez a két dolog a csapat szép és a nehéz időszakai során.”

“Nagyon örülök, hogy a film rámutat, milyen fontos szerepet is játszott édesanyám a csapat sikereiben, ugyanakkor a nehézségeket is bemutatja és azt, hogy milyen bátran tartotta egyben a családot és ezen keresztül a céget is, miközben történelmet írt a csapat.”

“Nagyon büszkék vagyunk a filmre és örök érvényű üzenetére, arra, hogy mire képes az emberi lélek a nehéz időkbe. Remélem, hogy másokat is úgy inspirál majd, mint engem inspirált a szüleim története. De ahogy apu akarná: büszkék vagyunk a múltra, de a jövőre tekintünk. A terveink legizgalmasabb része az, hogy Frank örökségére építve újabb fejezettel bővítsük a Williams-sztorit.”