A Mercedes-csapatfőnök neje, volt DTM-versenyző és Forma-1-es tesztpilóta Susie Wolff vezetői engedélyét hat hónapra bevonták, miután sorozatban harmadik gyorshajtásán érték.

Bár az eset még 2015 nyarán történt egy délkelet-angliai kisvárosban, amikor a 30 mérföld/órás (48 km/h) zónában 35 mérföld/órával (56 km/h) mérték be, a 34 éves skót versenyzőnő fellebbezett a végül tavaly novemberben kiszabott büntetés ellen, így ügyét csak most tárgyalták.

“Nem vagyok közúti vagány. A tempót a versenypályára tartogatom. Nagyon kínos helyzet ez számomra, hivatásos autóversenyzőként gyorshajtás miatt elveszíteni a jogosítványomat komolyan árthat a megítélésemnek” – védekezett a bíróságon, hozzátéve, hogy női pilótaként az autóversenyzés iránt érdeklődő lányok példaképe, a vezetéstől való eltiltása pedig akadályozná a jótékonysági tevékenysége és a Mercedes márkaköveteként végzett munkája ellátásában.

Az ügyben eljáró Sarah Campbell bírónőt ez nem hatotta meg, főleg, hogy az említett kihágás már a harmadik gyorshajtásos esete volt, 9 büntetőponttal állt, amikor újra bemérték: “Az ő helyzetében valóban kínos lehet ez, de hasznos lecke ez mindenki számára” – indokolta a fellebbezés elutasítását.

Wolffot a vezetéstől való eltiltás mellett 515 font (185 ezer Ft) pénzbírságra és 345 font (123 ezer Ft) perköltség megfizetésére ítélték.

Wolff 2012-15 között volt a Williams tesztpilótája, teszteken és szabadedzéseken is vezetett

Wolff 2012-15 között volt a Williams tesztpilótája, teszteken és szabadedzéseken is vezetett