A McLaren-csapat nagyjából egy éve jelentette be, hogy a rali-világbajnokságban a Volkswagent világbajnok győzelmekre vezető Jost Capito 2016-ban a wokingi csapatnál folytatja tevékenységét. A szakember tavaly szeptemberben, az Olasz Nagydíj hétvégéjén állt munkába, de most, öt hónappal később már el is búcsúztatták.

Az ok nem túl bonyolult: Capitót még Ron Dennis hívta és igazolta a McLarenhez, a cégvezért pedig már tavaly novemberen megbuktatták tulajdonostársai.

“Jost Capito a VW Motorsportnál eltöltött négy sikeres év után érkezett a McLarenhez, azzal a határozott céllal, hogy a csapatot is sikerre vigye. Újra győztes csapatot szeretett volna építeni, versenyképessé akarta tenni a McLaren Forma-1-es autóját, hogy pár éven belül bajnokok lehessünk. Azonban sajnos nem sikerült közös nevezőre jutnunk Josttal arról, hogyan is kellene sikeressé tenni a csapatot, ezért közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy távozik a McLarentől és más lehetőségek után néz. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakhoz” – nyilatkozta a McLaren szóvivője az Autosportnak.