A Forma-1-es mezőny sereghajtója, a Manor a múlt héten jelentett csődöt, azóta folyik a potenciális új befektetők, tulajdonosok keresése.

A német Auto Motor und Sport szerint egy ázsiai konzorcium, valamint az Amerikai és a Mexikói Nagydíj feltámasztójaként ismert Tavo Hellmund is érdeklődik a kiscsapat iránt, de az idő egyre fogy, nagy a baj.

A lap úgy tudja, már csak 10 nap van hátra a felszámolás megkezdéséig, miközben a gyárban áll a munka, sőt néhány dolgozó máris átszerződött a Renault-hoz és a Toro Rossóhoz. Mivel felkészülés nem zajlik, a Manor – a túlélése esetére – már kérelemmel fordult a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), hogy a tavalyi modellel vághasson neki a 2017-es idénynek, és csak később váltson az idei autóra.

A kérelem – amelyhez egyébként az összes többi csapat jóváhagyása is szükséges – jól mutatja, milyen kétségbeejtő helyzetben van a Manor, hiszen az idei nagy szabályváltozási csomagnak köszönhetően az új autók 3-4 másodperccel gyorsabbak lesznek körönként, ami garantálja, hogy a mezőny végi kiscsapat a 107 százalékos szabály miatt nem is lenne képes kvalifikálni a versenyekre.