Fernando Alonso jelenlegi mclarenes szerződése 2017 végéig tart. A spanyol az elmúlt hónapokban számtalanszor elmondta, hogy csakis akkor marad a Forma-1-ben, ha a jövő évi szabályváltozások a mostaninál élvezetesebbé teszik a versenyzést – ha nem, menne kevésbé fárasztó, de izgalmasabb sorozatba, például a hosszú távú világbajnokságba (WEC).

A McLaren-csapat szeptemberben érkezett vezérigazgatója, Jost Capito a BBC-nek azt nyilatkozta, 2017-en túl is számítanak a kétszeres világbajnok spanyolra:

“Ha az autó és a motor jó, és élvezi az új szabályokat, akkor semmi akadálya, hogy maradjon. Fernando nagy érték a csapat számára, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy megtartsuk őt.”

Bár Alonso elsősorban a szabályokat emlegette, nyilvánvaló, hogy a McLaren-Honda versenyképessége is feltétele a folytatásnak, a középmezőnybeli erőlködésért nem fog maradni. Capito szerint meglesz az előrelépés.

“Az autó terén előrelépésre számítok a McLarentől és a motort illetően nagy javulásra számítok a Hondától. Mindig eltart egy ideig, hogy egy csapat összeszokjon az új partnerrel. A McLaren és a Honda korábban is volt már együtt, de az rég volt. Teljesen új emberekről van szó, ezért eltartott egy ideig, míg a Hondánál megértették, hogy működik a McLaren, és a McLarennél azt, hogyan működik a Honda, de szerintem mostanra sikerült.”

“Nagyon jó a viszony, a Hondánál egyre inkább látják, mire lenne szükség az autótól, és mi is egyre világosabban látjuk, mire van szükség a motornál. Nemcsak az egyes elemek javulására, hanem a viszony további erősödésére számítok. Egy meg egy nem kettő lesz, hanem inkább három.”

Bestcars