A Williams-csapat alapító főnöke, Sir Frank Williams betegségéről még az ősz elején lehetett hallani először, hivatalosan első ízben azonban csak a múlt hétvégi Mexikói Nagydíj csapatvezetői sajtótájékoztatóján beszélt róla az alakulat vezérigazgatója, Mike O’Driscoll, azt mondta, a 74 éves F1-legendát tüdőgyulladással kezelték szeptember óta.

O’Driscoll hozzátette, hogy Sir Frank lassan, de biztosan javult, a Williams helyettes csapatfőnöke, az alapító lánya, Claire Williams pedig újabb pozitív hírt közölhetett: édesapja már nincs kórházban.

“Nagy örömmel mondhatom, hogy már hazatért, újra velünk van a gyárban. Hétfőn hagyta el a kórházat. Ahogy köztudott, az Olasz Nagydíj után kapott tüdőgyulladást, szeptember eleje óta volt kórházban. Lassan haladt a gyógyulás, de örömmel mondhatom, hogy mostanra újra a mindannyiunk által ismert és szeretett régi Frank” – nyilatkozta a 2017-es versenyzői felállásról szóló sajtótájékoztatón.

claire_williams

Frank Williams egy 1986-os autóbalesetben szerzett gerincsérülése miatt 30 éve tolószékhez van kötve, orvosi csoda, hogy ennyi idő után is aktív életet él. Felesége, gyermekeik anyja, Ginny 2013 márciusában hunyt el rákban.