Verstappen már az első kanyarban bemutatott egy reménytelen manővert, amivel erősen hozzájárult ahhoz, hogy a két Ferrari összeütközzön. Később több leszorítása is volt, sőt be is vallotta, hogy Kimi Räikkönennel direkt, bosszúból szívózott, amiért a ferrarisok tönkretették a versenyét.

“Max reakciói nagyon emlékeztetnek Ayrton Sennáéra és Michael Schumacherére, amikor a karrierjük elején jártak” – mondta Gerhard Berger, aki Sennának csapattársa is volt. “Mindkettejüknek kemény kritikákat kellett elviselniük a pályafutásuk elejétől fogva.”

Mások szerint Verstappen túl messzire ment. “Csak a tükröt leste, várva, hogy Kimi mikor mozdul, és akkor rántotta el a kormányt. Ez veszélyes” – vélekedett Mark Webber.

A Ferrari ügyeiben jártas blogger, Leo Turrini sem finomkodott. “A versenyzés istenei áldották meg tehetséggel, de kicsit olyan, mint Anakin Skywalker. A kiválasztott, aki képtelen ellenállni az Erő sötét oldalának” – írta Turrini.

Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen persze védte ügyfelét. “A rajtbaleset nem az ő hibája volt. A többi manővere kemény, de sportszerű volt. A Kimi elleni ügyről azért elbeszélgetek vele, de még fiatal, és biztosan tanulni fog ebből” – nyilatkozta Vermeulen.