A mai napon, augusztus 25-én van épp negyed százada, hogy Michael Schumacher elindult első Forma-1-es versenyén, a Belga Nagydíjon.

Bár a jordanes bemutatkozás nagyon rövid volt, a futamon az első körben kiesett, a folytatás nem volt kétséges, a következő fordulóra pedig el is csábította a 22 éves németet a Benetton, ahol aztán Ross Brawn műszaki vezetése mellett Schumacher két bajnoki címet is szerzett.

Schumi bemutatkozásának jubileuma kapcsán a később a Ferrarinál és a Mercedesnél is vele dolgozó Ross Brawn is megszólalt.

“A Benettonnál ismertük Michaelt a hosszú távú versenyzésből, ezért előnyben voltunk a többi csapattal szemben. Tudtuk, hogy meg akarjuk szerezni őt” – idézte fel.

schumacher_brawn_2

Brawn a benettonos évek után a Ferrarihoz is követte Schumachert, ahol további öt bajnoki címet nyert a német, azonban amikor a mérnök visszacsalogatta a “nyugdíjból”, hogy 2010-től az új Mercedes-csapatnál dolgozzanak együtt, nem jöttek a sikerek, középszerű három évet élt meg a szupersztár.

“A versenyképessége felől kétségünk sem volt, azt azonban nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk neki olyan autót adni, amilyet megérdemelt volna. De Michael így is a Mercedes világbajnokká válásának részese volt” – mondta Brawn.

Schumacher persze már nem láthatta a Mercedes sikereit, hiszen 2013 végén egy síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett, a mai napig a család svájci otthonában lábadozik – valószínűleg nem túl jó állapotban.

“Én tartom a kapcsolatot a családdal” – árulta el Brawn. “A baleset óta jó néhány alkalommal meglátogattam már Michaelt. Minden nap a javulásáért fohászkodunk. Kegyetlen az élet. Michael csodálatos ember, tragédia, ami vele történt.”