A Forma-1-es versenyzők a tavaly megválasztott GPDA-elnök, Alex Wurz vezetése alatt a korábbinál nagyobb egységben és aktívabban próbálnak hatni a sportág ügyeire, ennek példája volt az is, hogy három héttel ezelőtt nyílt levélben kritizálták az F1 vezetését és változásokat sürgettek. Vannak, akik szerint butaság volt a levélírás, Bernie Ecclestone pedig egyenesen a csapatok bábjainak és szófosóknak nevezte a versenyzőket, de annyi biztos, hogy a pályán rivális pilóták a színfalak mögött tényleg összetartanak. A hétvégi Kínai Nagydíj előtt a mezőny 22 pilótája közül 18 összejött, hogy közös vacsorán beszéljenek az ügyekről és élvezzék egymás társaságát, az alkalomról készült fotóikat pedig sokuk a közösségi médiában is megosztotta. Nico Rosberg még Ecclestone-nak is odaszúrt, amikor a tweetjében a #windbagsunited (#szofosókegységben) hashtaget használta.

A vacsorán nem vett részt Kimi Räikkönen, valamint a Renault párosa (Kevin Magnussen és Jolyon Palmer) és a Manor Racing indonéz  újonca, Rio Haryanto, valamint a haasos Romain Grosjean.

Good dinner in a good company / Ужин в хорошей компании #RacingUnited

Daniil Kvyat (@danydk1) által közzétett fénykép, 2016. Ápr 13., 06:50 PDT

#driversunited Good bit of grub with the guys. #shanghai

Jenson Button (@jenson_ichiban) által közzétett fénykép, 2016. Ápr 13., 06:39 PDT

Cena de colegas..💪💪 Dinner with the boys..💪💪 #racingUnited #gpda Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által közzétett fénykép, 2016. Ápr 13., 06:42 PDT