A McLaren-Honda első éve borzalmasra sikerült, a tízcsapatos bajnokságban kilencedik lett az istálló, csak a rém gyenge Manort előzte meg. Noha bizonyos területeken lépegetett előre a Honda, az energia-visszanyerő (ERS) rendszer hiányosságai miatt az egyenesekben nem tudta tartani a riválisok tempóját.

Arai Jaszuhisza sportfőnök javulást vár 2016-tól. “Nagyon szeretnénk megfelelni az elvárásoknak, és az első adandó alkalommal megcélozni a dobogót” – mondta Arai.

“Meg fogjuk oldani azokat a problémákat, amelyek 2015-ben annyi fejfájást okoztak nekünk. Magabiztosan utazunk az első versenyre.”

Arai szerint a Honda Japánban és Nagy-Britanniában lévő mérnökei egyaránt megállás nélkül a hibák kijavításával foglalkoztak. “Már tavaly augusztusban elkezdtünk dolgozni egy új motoron, amely megoldaná a problémáinkat 2016-ra.”

“A fejlesztőcsapatunk tagjainak kemény munka volt ez, mert egyszerre foglalkoztak azzal, hogy a 2015-ös motorból még többet hozzanak ki, és hogy radikálisan átalakítsák a koncepciót 2016-ra.”

Egy korábbi meg nem erősített hír szerint a Honda új motorja sem megbízható, a japánok már készülnek a sorozatos motorcserékre.