F1: Máris benyalt Alonsónak az új McLaren-főnök 2 A Volkswagen jelenlegi sportigazgatója csak néhány hónap múlva tudja elkezdeni a munkát új állomáshelyén, hízelegni azonban már nagyon tud. Jost Capito szerint semmi kétség afelől, hogy jelenleg a McLaren pilótája, Fernando Alonso az F1-es mezőny legjobb versenyzője.

“Még a nyáron kezdtük a tárgyalásokat, amikor még sehol sem volt a dízelbotrány. Ezt szeretném nagyon világossá tenni” – mondta Capito a mclarenes lehetőségről. “Valójában nem volt szükségem a váltásra, ez inkább érzelmi döntés volt.”

“Gyerekként nagy rajongója voltam Bruce McLarennek, követtem, ahogy megalapította a csapatot, aztán Ron Dennis munkáját is. Számomra ez mindig egy modell volt.”

“Először meg kell majd ismernem a környezetet, és látnom, hogyan működik. A Forma-1-nek több megoldandó problémája van különböző területeken, az én esetemben azonban a legfontosabb feladat az lesz, hogy próbáljak építeni egy szilárd, erős és versenyképes csapatot.”

“A szabályokkal nem lehet probléma, mert azok mindenki számára egyformák. Szóval ez arról szól, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.”

Capito Alonsóról is ejtett néhány szót. “Nem ismerem személyesen, de nagyon csodálom. Főleg azért, amit az elmúlt szezonban tett.”

“Nem adta fel, és az eredmények ellenére folyamatosan bátorította a csapatot. Azt kell mondanom, hogy számomra ő az F1 legjobb pilótája.”