Míg a Bunte magazin azzal állt elő a héten, hogy Michael Schumacher már jár, addig korábbi menedzsere sötétebb képet fest a hétszeres bajnok életéről.

“Tudjuk, hogy Michael kis előrelépést ért el két évvel a szörnyű balesete után. De kérdés, hogy mekkorát is fejlődött” – nyilatkozta Willi Weber kölni Express bulvárlapnak, amely a versenyző állapotát firtatta.

“Riasztónak találom, hogy nem hallunk semmit a családtól. Az biztos, ha áttörés történne a rehabilitációban, azt bejelentenék. Michael olyan ember volt, aki a nagyközönség előtt élte az életét”

Weber leszögezte, hogy alig van pontos információja a hétszeres világbajnok egészségügyi állapotáról, de hozzátette: “az orvosai szerint az agykárosodása súlyos”.

Schumacher nincs jól – volt menedzsere szerint 2
Weber és Schumcaher


“Fáj, szenvedek” – utalt Schumacher sorsára a menedzser. “Ezért nem járok már versenypályára és nem nézek versenyeket” Azt is elárulta, hogy Flavio Briatoréhoz hasonlóan ő sem látogatja a volt versenyzőt, mert a közösen átélt dolgokkal szeretné megőrizni emlékeiben Schumachert. “Talán segít, ezért imádkozom érte”

Willi Weber az interjúban kitért Michael Schumacher fia, Mick pályafutására is, amelyről elmondta, hogy apja engedte, hogy gyermekei azt csinálják, amit szeretnének, Mick maga választotta a versenyzést. Reményét fejezte ki, hogy a második idényében már kisebb felhajtás lesz a fiatal pilóta körül, akiről reméli, hogy eljut a Forma-1-be.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet, amelyben súlyos agysérüléseket szerzett. A korábbi Forma-1-pilóta több hónapos kómát, kilenc hónapos kórházi kezelést követően 2014 őszén került a család svájci otthonába, állapotáról nincs hivatalos információ.