A vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon a szezon végére nagy formába lendült Nico Rosberg győzedelmeskedett, de azért a 2. helyen beérő világbajnok csapattársa, valamint a Ferrari is bezsebelt egy-egy díjat.
A Forma-1 logisztikai partnere, a DHL még 2007-ben alapította meg a leggyorsabb körökért járó díját, amelyet a tavalyi év után újra Lewis Hamilton vehetett át, hiszen az abu-dzabi futamot is beleszámítva nyolc versenyen volt övé a csúcsidő.
A DHL 2015-re egy második elismerést is alapított, a legkiválóbb bokszutai munkáért járó díjat elsőként a Ferrari vehette át, miután hét futamon övék voltak a leggyorsabb kerékcserék. (A Red Bull négyszer, a Mercedes háromszor volt az első ezen a téren, azaz együttesen annyiszor, mint a legendás olasz csapat.)


“Gratulálunk a Ferrarinak, különösképp a bokszutcai stábjuknak, amiért folyamatosan magas szintű munkával támogatták a versenyzőiket! Az autóversenyzés csúcsán, ahogy a logisztikában is, a nagyság a részletekben rejlik, a másodperc töredéke is számít. A DHL-nél nagyon jól tudjuk, hogy mekkora szakértelmet kíván a célok elérése, örömmel ismerjük el a Ferrari nagyszerű munkáját” – mondta a cég Közel-Keletért és Észak-Afrikáért felelős vezérigazgatója.