Michael Schumacher lassan két évvel ezelőtt, 2013 decemberének végén szenvedett súlyos agysérüléssel járó síbalesetet. A hétszeres világbajnok legenda kilenc hónapig kórházban volt – ebből az első négy hónapot kómában töltötte -, tavaly szeptember óta pedig a svájci családi otthonban lábadozik.
F1: Briatore nem látogatja Schumachert 2
Schumi 1991 végétől 1995-ig versenyzett a Benettonnál


Volt ferraris és mercedeses főnökei, Jean Todt és Ross Brawn, valamint egykori csapattársa, Felipe Mass időnként meglátogatják, de korábbi benettonos csapatfőnöke, Flavio Briatore még egyszer sem járt a Forma-1-es legendánál. Az ok ugyanaz, mint Bernie Ecclestone esetében: nem akarja ilyen állapotban látni Schumachert.
“Hallottam ezt-azt Felipe Massától, aki járt Michaelnél, de én szeretném megőrizni őt úgy, ahogy emlékszem rá. Sok időt töltöttünk együtt, nagyon kedveltem, szerettem őt, szóval szeretném ezeket az emlékeket megőrizni” – mondta a német Welt am Sonntagnak a Schumachert első két világbajnoki címéhez segítő olasz.
Hivatalos közlés hosszú-hosszú ideje nem érkezett Schumacher állapotáról, de az elmúlt hetekben Brawn és Todt is mondott róla néhány mondatot, amelyekből azt lehetett kihámozni, hogy nincs sok javulás.
“Ezek csak a barátok benyomásai, se többek, se kevesebbek” – mondta a nyilatkozatok kapcsán Schumacher menedzsere, Sabine Kehm a Kölner Expressnek, emlékeztetve, hogy az említettek szavai nem tekinthetők hivatalosnak.