Rejtély, hogy egy brazil kommentátornak honnan vannak ilyen információi, Reginaldo Leme mindenesetre azt állítja, hogy Michael Schumachert még a család legközelebbi barátai sem látogatják svájci otthonában.

Schumacher még 2013 végén szenvedett súlyos síbalesetet, sokáig kómában volt, de jó ideje már otthon lábadozik. A gyógyulásáról a család nem közöl információkat.

“A család nem csak a sajtó elől zárkózik el, a család legközelebbi barátai sem látogatják Schumachert” – állítja Leme. “Már hosszú-hosszú ideje Felipe Massa sem látogatta meg, mert elfogadta, hogy a család védeni szeretné Michaelt.”

“Mindenki tudja, hogy Schumacher vegetatív állapotban van. Az izmok eltűntek róla, nagyon lesoványodott. Amikor egy német lap megírta, hogy 45 kilót nyom, a család bekeményített, és azonnal beperelte a lapot.”

“Kétlem, hogy az információ a családon belülről szivárgott volna ki. Szívük joga óvni Michael magánszféráját.”

A “látogatási tilalomról” szóló hírnek egy kicsit ellentmond, hogy a Mexikói Nagydíjon jelenlévő FIA-elnök, Schumacher egykori ferraris főnöke, Jean Todt azt mondta, ő gyakran jár a családnál, a hétszeres világbajnok pedig továbbra is küzd:
“Michael nagyon jó barátom, nagyon közel állok a családhoz. Gyakran látogatom Michaelt, aki továbbra is küzd, és nekünk is együtt kell küzdenünk a családdal.”