A múlt héten, Austinban röppent fel, hogy a 2016-ra egyelőre motor nélkül álló Red Bull Racing a Hondával is tárgyal az esetleges partnerségről, ugyanakkor a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone gyorsan lehűtötte a kedélyeket azzal, hogy tudomása szerint a McLaren-vezér Ron Dennis megvétózná az üzletet, ezért nincs rá kilátás.
A héten a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier is megerősítette, hogy nem kívánnak osztozni a Hondán egy riválissal.


A Mexikói Nagydíj pénteki, csapatvezetői sajtótájékoztatóján ennek ellenére rákérdeztek a Red Bull-ügyre a Honda F1-es főnökénél, Arai Jaszuhiszánál, aki érdekes módon nem volt hajlandó kizárni a lehetőséget:
“Részletekbe nem mehetünk, de megkeresett minket az egyik csapat, és folynak a tárgyalások. Egyelőre semmi sem dőlt még el. Az idény során mindig is azt mondtam, hogy nyitottak vagyunk arra, hogy a későbbiekben több csapatnak is szállítsunk, szóval folynak a tárgyalások.”
A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz néhány héttel ezelőtt azt mondta, október végéig vár megoldást a motorhelyzetre, ha addig nem sikerül elrendezni a jövőt, mindkét csapatával kiszáll az F1-ből.
A Red Bull Racingnek két lehetősége van: a Hondával való megegyezés vagy a Renault-val való folytatás, ha valamelyik összejön, a kisebbik csapat, a Toro Rosso is véglegesítheti a szerződését a Ferrarival, amelynek keretében a maranellóiak idei erőforrását használhatják majd jövőre.