Texasban a péntekinél is rosszabb az időjárás, szombatra már jelentősen érzékelhető a Mexikóban tomboló Patrícia hurrikán hatása, Austinban extrém eső esik, a város és a környék útjait is elöntötte a víz, a hatóságok mindenkit az otthonmaradásra intenek.
A Circuit of the Americas (COTA) vezetése közleményben jelezte, hogy az ítéletidő miatt, a dolgozók és a nézők biztonságának érdekében a pálya kapuit délig nem nyitják meg (a harmadik szabadedzés helyi idő szerint 10-kor – 17 óra nálunk – kezdődne). 
Nyilvánvaló, hogy a nézők nem tudnak kijutni a helyszínre, és hogy az F1-esek sem végezhetnek érdemi munkát ma, ennek ellenére a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) reggel óta húzza-halasztja a döntést a lefújásról. Különösen rosszul fest ez úgy, hogy az FIA imázsának központi eleme a közlekedésbiztonság propagálása, a közösségi médiában máris záporoznak a kritikák rájuk a határozatlanság miatt.
Frissítés (15.49/8.49 Austinban): a legújabb hírek szerint az FIA azt fontolgatja, hogy nézők nélkül, zárt kapuk mögött is megtartja az utolsó szabadedzést, ha nincs villámtevékenység a pálya környékén. 9.30-ra ígérik a döntést.
F1: Szakad Austinban, nem nyitják ki a pályát 1
Életkép a COTA közeléből a Twitteren:
F1: Szakad Austinban, nem nyitják ki a pályát 2
“Remélem, hogy nem olyan lesz a folytatás, mint ma! Az ember azt gondolná, hogy az évnek ebben a szakában nem eshet itt, erre tessék. Magunkat (az F1-eseket – a szerk.) nem sajnálom, nekünk ez munka, viszont nagyon is sajnálom a nézőket, akik kijöttek, hogy autóversenyt lássanak, ehelyett bőrig áztak” – mondta még pénteken az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone.
Üzenet a pálya egyik kivetítőjén: “Figyelem, továbbra is viharok a térségben, kérjük, hogy további értesítésig mindenki maradjon fedett helyen!”
F1: Szakad Austinban, nem nyitják ki a pályát 3