Anglia


The Guardian: “Amióta Hamilton a Mercedesnél van, a sikerek a legoptimistább várakozásokat is felülmúlják. Szocsiban idei kilencedik diadalát aratta, így egyik keze már harmadik vb-trófeáján van. Ezzel utolérheti a legendás Jackie Stewartot.”
The Independent: “Újabb könnyed győzelmével Hamilton a következő világbajnoki cím küszöbén.”
Daily Mail: “Oroszországból szeretettel… Hamilton délutánja nem is lehetett volna könnyebb. A motorhiba miatt kiállt Rosberg mérges arckifejezése mindent elárult.”
    
Spanyolország


El Mundo: “Hamilton újabb akadályt vett sikerrel harmadik világbajnoki címe felé.”
El Periódico: “A vetélytársak szabad utat nyitottak Hamilton előtt. A brit pilótának már nem kell a vb-re koncentrálnia, hanem zavartalanul bulizhat.”
Marca: “Hamilton már azokat a futamokat is megnyeri, amelyeket el kellett volna veszítenie. Rosberg győzelmi reményei csak hét körön át éltek.”
AS: “Diadalmas sétagalopp: Hamilton növelte előnyét.”
    
Németország

Die Welt: “Ezüstös győzelem Putyinföldön. Hamilton már szinte világbajnok.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Hamilton, az orosz cár egyeduralkodó volt a téli olimpia helyszínén, és egymás után második konstruktőri címéhez segítette a Mercedest. A britnek sok mindent el kellene rontania ahhoz, hogy ne legyen harmadszor is világbajnok.”
Abendzeitung: “Na zdarovje, Lewis! Hamiltonnak már-már zsebében a cím.”
    
Svájc


Blick: “Putyin elnök a díszpáholyból nézte, ahogy a szocsi futam az év slágere lett: karambolok, dráma és ezüstös diadal. A dobogónál Putyin adta át a kupát Hamiltonnak, aki még két puszit is kapott tőle – a meglepett brit nem tiltakozott…”
Neue Zürcher Zeitung: “Rosberg kiszállt a vb-címért zajló versengésből. A német feladta a GP-t, így Hamilton begyűjthette idei kilencedik elsőségét.”
Tages-Anzeiger: “Rosbergnek az élről kellett kiállnia gázpedál-problémák miatt. Könnyes szemmel figyelte, hogy ismételte meg Hamilton tavalyi sikerét Szocsiban, 66 pontra növelve előnyét. A hátralévő futamokon ezt már aligha adja ki a kezéből.”
Forrás: MTI