Az Associated Pressnek kedden adott interjújában az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone azt állította, hogy a jelenlegi legnagyobb résztulajdonos, a CVC befektetési csoport akár az év vége előtt eladhatja Forma-1-es részvényeit.


“Szerintem lesz eladás, talán még idén. Három lehetséges vevő van, szóval a kérdés az, hogy a CVC vagy Mackenzie úr (a CVC vezetője) hajlandó-e az üzletre” – mondta az angol üzletember, aki maga 5,3 %-os részvénycsomaggal bír.
A CVC 2006-ban a 63,4 %-os tulajdonrészt szerzett a Forma-1-ben 1 milliárd dollárért, de mostanra csak 35 %-os csomaggal bír, miután az elmúlt pár évben több befektetőnek (Waddel & Reed, BlackRock, Norges Bank) is eladott részvényeket.
A tíz évvel ezelőtti bevásárlás óta a CVC már 351 százalékos megtérülésnél tart, ha pedig sikerül a kívánt, 8 milliárd dolláros áron túladni a 35 %-os részvénycsomagjukon, akkor 1000 százalékos megtérülésig jutnak, azaz tízszeresen térül meg a 2006-os befektetés.


Felmerült, hogy maga Ecclestone lehet az egyik vásárló, amit nem cáfolt, mindössze annyit mondott: “Majd meglátjuk.”
A kisember mellett nemrég a többek között a Miami Dolphins amerikaifutball-csapatot birtokló Stephen Ross, valamint a Paris Saint-Germaint is tulajdonló Qatar Sports Investments párosát emlegették, de arról is lehetett hallani idén, hogy a Red Bull venné meg a Forma-1-et.
“Komoly az érdeklődés, meglepne, ha valamelyik jelentkező nem lépne hamarosan” – állította Ecclestone, aki nem nevesítette a kérőket, azonban azt jelezte, hogy a tulajdonosváltás után is maradna a helyén. “A potenciális vásárlók megkérdezték, hogy maradnék-e, én pedig igennel feleltem.” 
Kérdés, hogy Ecclestone miért dobta be most a témát – lehetséges, hogy valamelyik vásárlót akarja döntésre bírni az érdeklődés meglebegtetésével -, ahogy az is, hogy a CVC eladási szándékának van-e köze ahhoz, hogy az Európai Unió versenyjogi vizsgálatra készül az F1 viszonyait illetően.