Botrány a Forma-1-ben: néző sétált bele a versenybe 2 Baleset, safety car és Hamilton-kiesés után elképesztő dolog történt a Szingapúri Nagydíjon: megjelent egy ember a 300 km/órával száguldó versenyautók mellett, közvetlenül a pálya aszfaltján.

Egy ránézésre duci, rövidgatyás néző sétálgatott rendkívül nyugodtan a 3 méteres kerítésen belül. Azonnal beküldték, immár másodszor a safety cart, mire a pasas fogta magát, és egy nyíláson keresztül kimászott a pályáról körülbelül 50-60 méter séta után. Utána nem is lehetett látni többé.

Egyelőre nem tudni, hogy ki volt ez az ember, és mi motiválta. Az biztos, hogy világszerte több százmillió ember látta ijesztő produkcióját. A 27 éves férfit egyébként letartóztatták. Más kérdés, hogy a szervezőknek is komoly felelőssége lehet az incidensben, ugyanis egy helyszíni néző fotója szerint a verseny alatt is volt nyitva kapu a kerítésen:

Botrány a Forma-1-ben: néző sétált bele a versenybe 3
Nem ez az első ilyen a Forma-1 történetében, éppen ezért meglepő – amit a tévéközvetítés kommentátora meg is jegyzett -, hogy bevágták a jelenetet, ugyanis ez kedvet csinálhat újabb őrült akcióra másoknak.
A hazai tévénézők számára talán az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor még Palik László ordította: ember a pályán – erről itt van egy remek videó!

2011-ben egy pályabíró került életveszélybe Kanadában

2003-ban pedig a Brit Nagydíjon láthattunk egy dilinyóst, aki az autókkal szembe rohantKorábban is volt ember a pályán, 2000, Német Nagydíj

A Szingapúri Nagydíjon a végeredmény sem hétköznapi – itt van a futam összefoglalója!