A nemzetközi sajtó főként a címvédő Lewis Hamilton újabb sikerét taglalta, miután a Mercedes brit pilótája újabb, ellentmondásos győzelmet aratott vasárnap az Olasz Nagydíjon.
A verseny után kiderült, hogy Hamilton autójának a kerekei a rajtnál az előírtnál alacsonyabb értéket mutattak, ezért utólagos időbüntetést kaphatott volna, ám erre végül nem került sor.
Olaszország


Gazzetta dello Sport: “Már megint Lewis… Hamilton uralkodott, Sebastian Vettel élvezte Monzát. Csodaszép vörös tenger próbálta támogatni őt annak a reményében, hogy a Mercedes olyan sérülékeny lesz, mint szombaton, amikor Nico Rosberg motorproblémákkal küszködött. Nem így lett. A tökéletes Hamilton rögtön támadásba lendült, és szertefoszlatta az illúziókat.”
Corriere dello Sport: “Krimi Monzában, Hamilton a kerekek ura. Lewis alacsony nyomású gumikkal nyert, de a nemzetközi szövetség felmentette őt. A Forma-1-nek két és fél órára volt szüksége ahhoz, hogy megoldjon egy olyan problémát, amelyet a szerelők két másodperc alatt megoldhattak volna.”
Tuttosport: “Hamilton-show a kerékkrimiben. A Mercedes nem tartotta be a Pirellivel kötött megállapodást, de elkerülte a büntetést. Lewis lapos kerekekkel is legyőzte Vettelt.”
    
Németország


Bild: “Rosberg – elszálltak a világbajnoki álmok? A motor kigyulladt, nincs pontszerzés, Hamilton nyert.”
Frankfurter Rundschau: “Hamilton mindenkit leeresztett.”
Hamburger Abendblatt: “Hamilton elrontotta Vettel álmait a hazai győzelemről.”
Die Welt: “Hamilton úton a címvédés felé.”
Süddeutsche Zeitung: “Nyomásproblémák. A kerekek témája Monzában is terítéken volt, még ha ezúttal egy gumi sem robbant szét. Mégis nyomozásra került sor amiatt, hogy Hamilton egyik hátsó kereke nem volt előírás szerint felpumpálva.”
    
Svájc

Berner Zeitung: “Kevés a nyomás. Az olasz futamból hiányzott az izgalom, Hamilton túl gyors volt. A britnek csak a kerekei okozhattak volna gondot.”
Blick: “Hamilton győzött és izgult. Rosbergnél a motor és a vb-álmok is kipukkadtak.”
    
Spanyolország


El País: “Bár Hamilton már gyakorlatilag nyert, az istálló arra utasította, hogy az utolsó körökben menjen tempót – anélkül, hogy tudta volna, hogy miért. A csapatvezetők attól tartottak, hogy időbüntetést fog kapni a kerekek miatt, ezért akartak minél nagyobb előnnyel győzni. Végül alaptalannak bizonyultak a félelmeik.”
Marca: “Hamilton ellenállás nélkül gyűjtötte be idei hetedik sikerét, és fél lábbal már a pódium tetején áll. Riválisa és csapattársa, Rosberg lemondhat a diadalról.”
AS: “Hamilton egy kézzel kormányozva, mosolyogva győzött, és körözés közben még az út menti fákat is nézegethette.”
Forrás: MTI