Szomorú, de a Forma-1-esek Jules Bianchi hungaroringi búcsúztatása után Monzában újra egyperces csenddel voltak kénytelenek gyászolni, hiszen a múlt hét hétfőn távozott az egykori Minardi- és Jaguar-pilóta Justin Wilson, aki az IndyCar-sorozat egyik futamán szenvedett végzetes fejsérülést.


Az Olasz Nagydíj rajtja előtti tisztelgés alkalmával azonban a címvédő Lewis Hamilton a fején hagyta a sapkáját, a hiba miatt utólag bocsánatot is kért. 
“Srácok, őszintén mondom, hogy megfeledkeztem róla, hogy egyperces csend jön. Annyira koncentráltam és belefeledkeztem a zenehallgatásba, hogy azt hittem, egyszerű fotózás lesz. Minden tiszteletem Justiné és a családjáé, bocsánatot kérek!” – írta utólag a Twitteren.
Lehetséges azonban, hogy nem egyszerű feledékenység, hanem hiúság áll a háttérben, ugyanis nem ez az első eset, amikor a globális celebségre hajtó angol “megfeledkezik” a sapkáról. Tavaly az Orosz Nagydíjon maradt a fejfedő akkor, amikor első ízben bevezették a himnusz alatti összekapaszkodást.
F1: Hamilton bunkó volt, bocsánatot kért 3
Előre a villeneuve-i úton? Csak a dobogón villant meg a frizura


Hogy miért említjük a hiúságot? Annyi biztos, hogy nem lehetett nem észrevenni, hogy idén hirtelen feltűnően dúsabbá vált a versenyző évek óta egyre ritkásabb haja, a bulvárlapok az év eleje óta hajátültetéssel magyarázzák a változást. A Mercedes-pilóta az Olasz Nagydíjra szőkére festett frizurával érkezett, egyesek szerint azért, mert újabb hajátültetést próbál leplezni, csakúgy, mint a szintén fiatalon kopaszodó világbajnok, Jacques Villeneuve 1997-ben. 
A Forma-1-es fotósok között 2015-ben állandó téma, hogy Hamiltont nehéz fényképezni az állandóan a fején lévő sapka miatt, a kevésbé szívbajosak szintén felvetették már, hogy valamit rejteget az angol.
Hogy az ilyen szintű feledékenység és zeneimádat, vagy az ilyen szintű hiúság a nagyobb hiba, azt mindenki döntse el maga.