A Forma-1-ben 2013-14-ben a Marussiánál versenyző Max Chilton idén a Nissan Le Mans-csapatánál és az amerikai Indy Lightsban vezet, de ha teheti, visszatérne még az F1-be. A 24 éves angol elárulta, hogy ő is tárgyalt már a sportágba jövőre belépő amerikai csapattal, a Haasszal, igaz, nem hiszi, hogy komoly esélye van:
F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 1
F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 2

F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz

F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz

F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 7
F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 8
F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 9
F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 10
Fotó megosztása:
F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 11
Kiket választ Gene Haas?


“Azt hiszem, úgy mondták, hogy tíz versenyzővel tárgyalnak, szóval én vagyok az egyikük. Tetszik a lehetőség, bár úgy gondolom, hogy valamelyik Ferrari-nevelt lesz a választottjuk, hiszen ez egy nagy Ferrari-projekt. De arról is hallottam, hogy tapasztalt versenyzőt keresnek. Azt hiszem, nekem is van tapasztalatom, de ha tényleg tapasztalt pilótát akarnak, abból azért nincs olyan sok a piacon, szerintem Nico (Hülkenberg) lehet az.”
“Azt nem tudom elképzelni, hogy Jenson (Button) hozzájuk szerződjön, más igazán tapasztalt szabad versenyzőt pedig nem látok.”
Ahogy Chilton is mondja, Hülkenberg logikus választás lenne, de a német jelenlegi főnöke, Vijay Mallya úgy véli, sikerülhet a Force Indiánál tartani a versenyzőt:
F1: Chilton is menne az amerikai csapathoz 12


“Pletykák mindig vannak, a paddock teli van szóbeszédekkel” – mondta a GPUpdate.netnek. “De én nagyon elégedett vagyok a pilótáinkkal, meg akarom tartani őket. Szerintem Nico maradni fog, én legalábbis bízom ebben.”
Az indiainak azért arra az esetre is van terve, ha Hülkenberg távozik: a Mercedes neveltje,  Pascal Wehrlein is helyet kaphat náluk:
“Igen, szívesen tárgyalnánk erről. De nem döntünk kapkodva. Érdekelne minket a dolog, a Mercedest is érdekelheti a lehetőség, majd meglátjuk. Ha sikerülne jó alkut kötni, szívesen igazolnánk őt.”