Vasárnap elhunyt Guy Ligier, a Forma-1-ben két évtizeden át sikeres csapatot vezető francia autósport-legenda, 85 éves volt.

Guy csak harmincéves kora után kezdett el versenyezni, korábban kiváló rögbijátékos volt. 1964-ben több Forma-2-es versenyen is a legjobb hat között végzett, 1966-ban pedig a Forma-1-ben is bemutatkozott. 1970-ben sportkocsik építésébe fogott, hat évvel később pedig erre alapozva megalapította saját F1-es csapatát, a Ligiert.

Ligier a 60-as években előbb vásárolt autókkal, alkalmi jelleggel vett részt az F1-ben, majd 1976-tól tulajdonosként vitt teljes programot.  


A csapat legsikeresebb időszaka 1977-81 közé esett, Jacques Laffite-tel, Patrick Depallier-vel és Didier Pironival több futamot is nyertek, és számos dobogós helyezést értek el. Ligier 1992-ben eladta az alakulatot, amely végül 1996-ig működött, utolsó évükben még egy győzelem is összejött az esős, kaotikus Monacói Nagydíjon, amikor Olivier Panis a három pályán maradt autó közül elsőként ért át a célvonalon.