A Mercedes AMG versenyzője, Nico Rosberg a Shortlist.comnak adott interjút, amelyben a szokásos Forma-1-es témák helyett személyesebb oldaláról mutatkozott be, alább a kérdések és a válaszok:
Hogy vezetsz a közutakon?
Csak nyugisan, a versenypályán kitombolhatom magam. Szeretek veteránautókat vezetni, van is egy 1970-es Mercedes Pagodám. Veteránautóval pedig a megengedett sebesség is gyorsnak tűnik.
Németországi születésű vagy, mi a helyzet az Autobahnnal?
Nem sok időt töltök Németországban, Monacóban élek, de az Autobahnon persze én is nyomom neki. Minden autóbuzi álma, hogy Németországban repeszthessen az autópályán.
Mi a legjobb a monacói lakhelyben?
Az adómentesség! (kottyant közbe Rosberg menedzsere) Nem az? na jó, tényleg ez benne a legjobb. De az is, hogy csodálatos hely, ott a tenger, nagyszerű a klíma, elképesztő az életszínvonal. 
Milyen zenét szeretsz?
Minden aktuális dolgot meghallgatok. Tavaly például voltam egy Coldplay-koncerten a londoni Royal Albert Hallban, aztán AC/DC-re mentem. Attól függ.
Van valami nem autós hobbid?
Nagyon érdekel a divat, legyen szó ruhákról, ékszerekről vagy órákról. Sportként a biciklizést szeretem. És a backgammon. Játszottam Bernie-vel (Ecclestone) is, egyszer sem nyert, igaz, csak két partit játszottunk.
 
Van valami verseny előtti rituáléd?
Focizok, dekázgatunk a tréneremmel. Ez belemelegít, felpörget.
Vannak babonáid?
Néha, ha épp van valami karkötőm, és abban szerzek pole-t, akkor az lesz a kabalám, már ha sikerül nyernem a versenyen. 
Mi a kedvenc piád?
Baileys jéggel. A labradorom, Bailey is innen kapta a nevét. Hogy melyik íz? Csakis az eredeti.
Lewis Hamiltont gyerekkorod óta ismered, hogyan változott 15 éves kora óta?
Nem változott olyan sokat. A magánélete persze változott, hiszen akkoriban még nem volt gazdag, egyszerű családból érkezett. De ezen kívül nem változott.
Akkoriban nem egy Pussycat Doll-lal (Nicole Scherzinger) járt, ugye?
Hát, már most sem…
Ha visszamehetnél az időben, milyen tanácsot adnál önmagadnak?
Hallgass jobban a szüleidre! Mindig jót akarnak, de tiniként nehéz hallgatni rájuk, pedig öt évvel később az embernek beugrik, hogy a kutyafáját, erőől beszéltek, hallgatnom kellett volna rájuk!
A bajnok cím megnyerése mellett mire vágysz még az idei évben?
Hogy egészséges kislányom szülessen a hónap végén. Izgalmas időszak ez!
Nappal a versenypálya, éjszaka pelenkázás?
Igyekszem belefolyni, de hogy mennyire változik majd meg az életem, mennyit utaznak majd velem, azt egyelőre nem tudom.
Mi a legkorábbi emléked?
Az, hogy Ayrton Senna átrepeszt a monacói alagúton. A zajt már az ágyamból hallottam, szombat délelőtt erre ébredtem, aztán bekapcsoltuk a tévét és ott volt a sárga sisakjában. 1988, akkor hároméves voltam akkor.
Elég jól megy az autóversenyzés, de ha más sportot kellene választani, mi lenne az?
Tenisz vagy foci. Sőt, igazából a golf. Nemrég néztem az egyik versenyt, lenyűgözött, szóval pillanatnyilag golfban szeretnék jó lenni.
Mi a kedvenc ételed?
Olasz kaják, pizza meg minden. Viszont nem szabad ilyesmiket ennem, a glutént kerülnöm kell. Folyamatos diétán vagyok, még az idényen kívül is, amitől jó formában is vagyok – persze azért van olyan nap, amikor bevágok egy pizzát.
Van valami otthoni dolog, amit mindig magaddal viszel az utazásra?
Naplót vezetek, az aznapi érdekes beszélgetéseimet vagy bármi mást leírok. Aztán néha újraolvasom, és wow, ne már, tényleg ez történt?
Volt már, hogy összekevertek valakivel?
Aha. Tavaly, amikor egy genfi szállodába jelentkeztem be, azt mondták, üdv, Hamilton úr. Mondtam, hogy én a Rosberg vagyok, de megértem, hogy összekevertek, hiszen nagyon hasonlítunk egymásra…
 
Kik lennének az álom-vacsoravendégeid?
Nem is kell gondolkodnom: Muhammad Ali, Nelson Mandela, a feleség, és Fangio. Juan Manuel Fangio, az ötvenes évekbeli Mercedes-versenyző.