Bár a múlt hétvégi Magyar Nagydíj első alkalommal kettős pontszerzést hozott az idén újraegyesült McLaren-Hondának, a japán gyártó erőforrása továbbra sem említhető egy lapon a Mercedesével, de még a Ferrari, sőt a Renault motorjától is le van maradva.
Az egyre türelmetlenebb McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a francia F1i.com kérdéséra azt mondta, hogy a Hondának ártott, hogy lépéshátrányban érkeztek az új turbókorszakba, és ők cseppet sem bánnák, ha a Honda más F1-es motorgyártóktól csábítana át szakembereket a saját erőforrása fejlesztéséhez:


“Igen, egyértelműen. A Honda vásárolhatott volna szakértelmet egy másik gyártótól, sőt, talán most is meg kellene tenniük. Mi ezt ajánlanánk nekik, hogy így felgyorsíthassák a fejlesztési programjukat, ugyanis az ottani szakembereknek már lehetnek megoldásaik vagy legalábbis jobban ismerik a problémákat.”
A Honda azonban nem nyitott erre, még a McLarentől sem igazán akarnak elfogadni segítséget, nem hogy külsős szakemberektől. 
“Nem hiszem (hogy a Mercedestől vagy a Ferraritól szereznénk embert). Megvannak a magunk erőforrásai” – mondta a Honda F1-es főnöke, Arai Jaszuhisza nemrég.