A minap számoltunk be róla, hogy meglepetésre Lewis Hamilton (aki csak díszvendég lett volna az árverésen), beszállt a licitálásba és megvásárolta az első Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modellt, 28 milliós ajánlatot tett a csütörtöki jótékonysági aukción.

Végül azonban mégsem lesz a Forma-1 világbajnoké a kocsi, mert aukción kívül ennél is többet ajánlottak a különleges autóért, mely végül 30 000 000 forintért kelt el két nappal az esemény után. Mint megtudtuk, a Jász-Plasztik Autócentrum is jelen volt az árverésen, licitáltak is, de abban a döntő pillanatban úgy döntöttek, hogy nem mennek feljebb. Később azonban jelezték, hogy mégis magasabb árat ajánlanának, mert itthon szeretnék tartani az autót. Ezután kezdődött meg az egyeztetés Hamilton menedzserével, akivel sikerült is dűlőre jutni.

2012-ben egyébként ez a cég vásárolta meg az első, szintén Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B-osztályt is (azért 20 milliót fizettek), így mindkét különleges autó hazánkban marad.

Hamilton Mercedest vett Pesten, de mégsem lett az övé a kocsi 2
A Forma-1 Magyar Nagydíj előtt megrendezett jótékony célú aukción több mint húsz tétel került kalapács alá, összesen 44,1 millió forintot gyűjtött össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára a szervező.

Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke elárulta, hogy a jótékonysági est bevételét főként, de nem kizárólag az egészségügyi programjukra fordítják, hogy még több rászoruló gyermek juthasson hozzá a szükséges ellátáshoz.

Úgy tűnik, Hamilton mégsem akart segítség nélkül távozni, mert miután az autót nem vette meg, saját overallját is felajánlotta a szervezet számára, mely később talán egy hasonló aukción talál majd gazdára.