Lewis Hamilton az egyetlen pilóta, aki az elmúlt tíz évben nyerni tudott Forma-1 futamot a Hungaroringen úgy, hogy az élről indult. A jubileumi, 30. Magyar Nagydíjon ismételhet, miután szombaton megszerezte az első rajtkockát, úgy, hogy minden szektorban a leggyorsabb volt. Fél másodpercet adott a másodiknak. Ez az ötödik rajtelsősége Magyarországon, pályafutása során pedig már a 47. Csapattársa, Nico Rosberg volt a második leggyorsabb az időmérő edzésen és Sebastian Vettel a 3. Így nyilatkoztak az edzés után:

Lewis Hamilton:

Hamilton nem volt még ilyen jó 1
Hamilton nem volt még ilyen jó 2

Hamilton nem volt még ilyen jó

Hamilton nem volt még ilyen jó

Hamilton nem volt még ilyen jó 19
Hamilton nem volt még ilyen jó 20
Hamilton nem volt még ilyen jó 21
Hamilton nem volt még ilyen jó 22
Hamilton nem volt még ilyen jó 23
Hamilton nem volt még ilyen jó 24
Hamilton nem volt még ilyen jó 25
Hamilton nem volt még ilyen jó 26
Hamilton nem volt még ilyen jó 27
Hamilton nem volt még ilyen jó 28
Hamilton nem volt még ilyen jó 29
Hamilton nem volt még ilyen jó 30
Hamilton nem volt még ilyen jó 31
Hamilton nem volt még ilyen jó 32
Hamilton nem volt még ilyen jó 33
Hamilton nem volt még ilyen jó 34
Fotó megosztása:
Hamilton nem volt még ilyen jó 35


Igen, eddig nagyon jó volt a hétvége, jól alakultak a dolgok. Szerintem itt mindig is jó eredményeim voltak, jó tapasztalataim vannak. Imádom az időjárást és a várost is. Ez az egyik kedvenc városom, de a pályát különösen kedvelem. Olyan érzés, mintha egy régi gokartpálya lenne, amin évekkel ezelőtt versenyeztünk nagyon tapadós, lágy gumikkal versenyeztünk akkor és most a melegben nagyon hasonlóan viselkednek a gumik. Nagyon köszönöm a csapatnak is, hiszen nélkülük Nico és én sem lehetnénk itt.

Nem szombaton végezzük el a munka oroszlánrészét, holnapra is marad rengeteg. De akárhogy is alakul, elégedett leszek. Nem emlékszem, hogy bármelyik hétvégén is ennyire jól teljesítettem volna, de hosszú az út az első kanyarig.  Nagy kihívás a futam, fizikailag és műszakilag az autó szempontjából, de magabiztos vagyok. Remélem, hogy sikerül behozni holnap!

Nico Rosberg:

Hamilton nem volt még ilyen jó 36


Nem tudom, miért maradtam le ennyire, a terv szerint alakult minden az időmérőn, mégsem találtam a tempót. Megmagyarázhatatlan okból hullámzott a teljesítményem a hétvégén. Meg kell vizsgálnunk ma este. De azt biztosan állíthatom, nem vagyok elégedett!

Sebastian Vettel:

Tegnap nehéz napunk volt, valami akadályozott minket, lelassított, nem igazán éreztem rá az autóra. Örülök, hogy ma jó irányba változtattunk. Kicsit lazábbra vettük a dolgot. Próbáltunk a harmadik szabadedzéstől építkezni, majd az időmérőn már egyre jobbá vált az autó. Azt hiszem, ma a harmadik volt a legjobb elérhető eredmény, így ezzel abszolút elégedettek lehetünk, főként a gyenge pénteki kezdés után.

Hamilton nem volt még ilyen jó 37


Vasárnaponként általában sok minden történik ezen a pályán, úgyhogy lehet, hogy velük (a Mercedesekkel – a szerk.) is kezdhetünk valamit, de mindenképpen szoros lesz a mögöttünk érkezőkkel, a Williamsszel és különösen a Red Bull-lal.