A tavaly októberben csődbe ment, de az idei szezonnyitó előtt feltámasztott Manor Marussia a hétvégi Brit Nagydíjra fejlesztéseket visz. Más csapatoknál ez nem nagy hír, de a sereghajtó a saját bevallása szerint a 2014-es szezonnyitó óta nem nyúlt érdemben az F1-eséhez.


“Silverstone-ba viszünk pár újítást, amik szemre egyértelmű változást hoznak, és remélhetőleg a teljesítmény terén is” – mondta a csapatfőnök John Booth az F1i-nek. “Talán könnyebbé teszik a dolgunkat, talán egy kicsit később köröznek csak le.”
“Ezeket a fejlesztéseket igazából a tavalyi Brit Nagydíjra vittük volna, ha lett volna rájuk pénzünk. A 2015-ös induláshoz elengedhetetlen orrátalakításon kívül a mostani autó alapvetően ugyanaz, mint amit a 2014-es Ausztrál Nagydíjon pályára küldtünk, szóval pozitív dolog, hogy most fejlesztések kerülnek rá, mindenkinek öröm a csapatban, hogy végre látszik valami fejlődés.”
A silverstone-i fejlesztési csomag ugyanakkor azt is valószínűvé teszi, hogy a Manor nem gyárt 2015-ös modellt, hanem inkább a 2016-os autóra koncentrálnak.