A versenycsapatok kamionjai, a Forma-1-es boksz, és a rengeteg szórakozási lehetőséget kínáló aktivitások kezdik ellepni a pályát. Start: szombaton reggel fél 9-kor!
A WSR idén hetedik alkalommal érkezik Mogyoródra, és ezzel a magyar pálya abszolút rekorder a világsorozat Monzától Monacón át Silverstone-ig érő, 2005 óta írott történetében: nincs még ilyen pálya, ahol egymás után ennyiszer megrendezték volna a motorsport szerelmeseinek és a családoknak, baráti társaságoknak egyaránt, kortól, nemtől függetlenül szüntelen szórakozást nyújtó eseményt.
A WSR-re a belépés ingyenes, de jegyhez kötött, amelyek a Renault márkakereskedéseiben átvehetők, vagy letölthetők az internetről, a renault.hu oldalról. Fontos tudni, hogy a programokon való részvétel is ingyenes, azokból pedig akad bőven a WSR-en!
VERSENYPROGRAMOK A PÁLYÁN


Az egyik rész, ami a pályán, a Hungaroring aszfaltcsíkján folyamatosan zajlik a két nap alatt: professzionális autóversenyek három kategóriában. A csúcs, 3,5 literes géposztályból sokan kerültek át a Forma-1-be, például Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo…; de sok nevet említhetünk még, akik innen mentek a száguldó cirkuszba: Pic, Vergne, Kubica, Hamilton, Räikkönen. 
A ferraris finn például a 2 literes kategóriában versenyzett anno, amit a formaautós versenyzés belépőjének is neveznek szakmai körökben. Ezek a versenyek is nagyon izgalmasak, ugyanis a fiatal tehetségek nagyon szeretnének kitűnni a mezőnyből. Idén az F4-es francia bajnokság egyik fordulóját is megrendezik betétfutamként.
VISSZATÉR A TÚRAAUTÓ-VERSENY… NEM IS AKÁRHOGY!
A két formaautós kategórián kívül visszatér a túraautós géposztály versenye! A 2013-ban nyugdíjazott Renault Mégane Trophy helyére került a Renault Sport Trophy, amelyben a csodálatos formájú, Renault Sport R.S. 01 versenyautókkal láthatnak izgalmas versenyeket a nézők. Az autókról “csak” annyit, hogy kevesebb mint 1100 kilóra több mint 500 lóerő, és 300 km/h feletti végsebesség jut! Izgalmas lesz? Biztos.


LÁTVÁNYOSSÁGOK A PÁLYÁN
Az aszfalt a versenyek szünetében sem hűl ki, ugyanis lesz Renault Sport Show, amelyben utcai Renault Mégane R.S.-eket delejez meg négy autózsonglőr. Idén is lesz Forma-1-es bemutató, mégpedig az Infiniti Red Bull Racing-Renault csapattal, Antonio Felix da Costával a volán mögött. Egyébként pedig minden pályán száguldozó gép megtekinthető a pálya melletti bokszokban.
SZÜNTELEN SZÓRAKOZÁS: PROGRAMOK A PÁLYA MELLETT IS


A másik nagy halmaz: a pálya melletti programok! Lesz rengeteg profi szimulátor, Forma-1-es kerékcsereverseny, ugrálóvár, mini vidámpark, pedálosautó-verseny, gokart, KRESZ-park, technológiai és biztonsági bemutató. (Nem győzzük hangsúlyozni, minden ingyen!) Tematikus sarkokon keresztül ismerhetik meg a Renault múltját, jelenét és jövőjét, a sportban vállalt szerepével együtt. 
A szervezők a társadalmi felelősségvállalás jegyében érdekes és hasznos programokat is kínálnak a látogatóknak! Lesznek például vakvezető kutyák, és idén is lesz véradás (az ezen való részvételhez – fontos! – a véradónál legyen személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya), valamint a Katasztrófavédelem bemutatóját is megtekinthetik például égő autókkal.


Tehát rengeteg program egy helyen – nem kizárólag – a motorsport szerelmeseinek. Nekik pedig nagyon, mert az úgynevezett paddockot, ahol a csapatok kamionjai állnak, állandóan nyitva áll a nézők előtt, még a versenyek alatt is, és naponta egyszer a bokszutcát is megnyitják!
TÖBB MINT SZÁZEZREN
Tehát 2015. június 13-14-én, vagyis most hétvégén World Series by Renault professzionális autóverseny-hétvége a Hungaroringen, minden korosztálynak, nemtől függetlenül. Ha még nem volt, ki kell próbálni. Évente több mint 100 ezer ember nem tévedhet, hiszen legkevesebb ennyi néző jött ez elmúlt években hétvégénként, vagyis összesen 900 ezer fölötti a regisztrált nézők száma Magyarországon!