Nagy-Britannia


The Guardian: “Lewis Hamilton számára már eddig is ideális vadászterületnek bizonyult a Gilles Villeneuve-ről elnevezett kanadai pálya, s vasárnapi fölényes rajt-cél győzelmével csak megerősítette ezt. Már négyszer nyert itt, de ennél sokkal fontosabb, hogy az összetettben is növelte az előnyét azok után, hogy Monacóban a csapat hibás stratégiai döntése miatt kellett lemondania a győzelemről.”
The Independent: “Lewis Hamilton a Kanadában futott tökéletes versennyel és magabiztos győzelmével minden csalódottságát legyőzte a Monacóban történtek után.”
Daily Mail: “Lewis Hamilton a piros lámpák kialvásától a kockás zászlóig vezetett, s hibátlan teljesítménnyel győzött Kanadában.”
Németország

Bild: “A Mercedes győz. És győz. És győz…”
Berliner Zeitung: “Hamilton nem hagyta magát Rosberggel szemben. A világbajnok továbbra is maga mögött tartja kihívóját.”
Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “A Forma-1 királya: Lewis-show. Vörös düh: a Ferrari az idén először maradt le a dobogóról. Räikkönen mindent rosszul csinált, s negyedik lett, Vettel egy fantasztikus felzárkózást bemutatva a 18. helyről rajtolva ötödikként ért célba. Hamilton nagy fölényben volt Montrealban, a Mercedes pedig kettős győzelmet aratott.”
Tuttosport: “Keserű Montreal, csalódás a Ferrarinak. Räikkönen hibázott, s felbosszantotta Maurizio Arrivabene csapatfőnököt. A Mercedes nyert. Micsoda újság: a Forma-1 mattot kapott, a német istálló túlságosan erős. És a Mercedesnél – ha nincs több félreértés vagy bármi más meglepetés – Hamilton győz.” 


Corriere dello Sport: “Vettel, micsoda felzárkózás! Ötödik lett úgy, hogy a 18. helyről startolt. Räikkönen csődöt mondott, s elszalasztotta a dobogós helyezés lehetőségét. A Mercedes idei negyedik kettős győzelme lepecsételte a stuttgarti istálló fölényét.”
La Stampa: “Lewis Hamilton győzelme és a Mercedes kettős sikere ma már csak formalitás.”
La Repubblica: “Hamilton sétált egyet, a Ferrari nem került fel a dobogóra, Vettel azonban varázsolt. Arrivabene leszidta a negyedikként célba érő Räikkönent.”
Franciaország

Libération: “Kanadai Nagydíj: Hamilton megtartotta a jó szokását.”
L’Équipe: “Hamilton a főnök. A brit világbajnok az egész versenyt uralva győzött pályafutása során negyedszer Kanadában.”
Spanyolország


El Mundo: “Hamilton visszatért. Stratégiai szempontból is jó versenyt futott, a Mercedes-istálló pedig kárpótolta őt a Monacóban történtekért.”
La Vanguardia: “Hamilton helyreállította a hierarchiát a Forma-1-ben.”
AS: “Lewis Hamilton, a Forma-1 egyeduralkodója, a kanadai győzelmével visszanyerte tekintélyét. Arra is emlékeztette a riválisokat, hogy a vb-cím egyedül az övé.”
Marca: “Padlón a McLaren: dupla K.O. Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnak.”
Svájc

Blick: “Nem volt érdemes Montrealba utazni.”
Tages-Anzeiger: “Hamilton bosszújával ért véget a Mercedes-duó nagyszerű alakítása.”
    
Ausztria

Kurier: “Hamilton újra felvette a tempót. A brit címvédő már a rajtnál megtartotta vezető helyét Rosberggel szemben, s végig magabiztosan uralta az egész futamot.”
Forrás: MTI