A Ferrarit 1991 és 2014 között elnökként irányító Luca di Montezemolót az autóipari legendák közé választották, az olasz szakembert hivatalosan július 23-án iktatják be az Automotive Hall of Fame-be Detroitban.
Schumachernek ajánlja kitüntetését a Ferrari-elnök 2


Montezemolo a rangos kitüntetést a Ferrari legendáját minden korábbinál fényesebbé tévő Michael Schumachernek ajánlotta:
“Szeretném ezt a díjat mindazoknak a csodálatos és tehetséges embereknek ajánlani, akikkel Maranellóban dolgozva osztoztunk a versenyzés iránti szenvedélyben, azonban biztosan mindenki megérti, hogy kiemelten ajánlom Michael Schumachernek, aki a Ferrari történetének legnagyszerűbb versenyzője volt” – mondta az exelnök.
Schumacher 1996 és 2006 között versenyzett a maranellói csapatnál, a bő évtized alatt 72 futamgyőzelmet, öt egyéni világbajnoki címet hozott nekik és hat konstruktőri bajnoki cím részese volt, 2000 és 2004 között érinthetetlenül, megállíthatatlanul, minden rekordot megdöntve domináltak együtt.
A Forma-1-ből 2012 végén visszavonult német legenda 2013 decemberében síbalesetet szenvedett Franciaországban, súlyos agysérülései miatt a mai napig magatehetetlen, svájci otthonában lábadozik – őszintébben: vegetál.