Bár a McLaren és a Honda 2015-re újjáélesztett együttműködése siralmasan indult, Fernando Alonso és Jenson Button öt forduló alatt még pontot sem szerzett, a japán motorszállító F1-es főnöke, Arai Jaszuhisza a barcelonai teszten arról beszélt, hogy mennek előre, már a közeljövőben komoly előrelépésre számítanak.


“Hogy őszinte legyek, az idény előtt tényleg nem volt jó a helyzet, nagyon sok váratlan probléma jött elő, és alig futott az autó. Nagyon sok időt vesztegettünk el azzal, hogy egyszerűen azt figyeltük, mi lesz, ahelyett, hogy rendesen tesztelünk volna, így pedig megcsúszott az ütemtervünk, de aztán gyorsan, lépésről lépésre felzárkóztunk. Mind a motorerő, mind a motor karakterisztikája teljesen más már, szinte egy új erőforrásról beszélhetünk” – magyarázta a japán szakember. 
Arai szerint a fejlődés ezután is folytatódik, az idény közepére a Williams és a Ferrari, a végére a Mercedes beérése a cél.
“Sajnos a Spanyol Nagydíj szerencsétlenül alakult, pontokra számítottunk, de végül kiábrándító volt az eredmény” – utalt Alonso kiesésére és Button küszködésére.
F1: Az idény közepére dobogót vár a Honda 3


“De Monacóban és Kanadában talán már sokkal jobb pontszerzési esélyeink lesznek, és az idény közepére remélhetőleg a dobogó is összejön – legalábbis ezt reméljük. A McLaren hazai futama Silverstone-ban nagyon fontos lesz, az egy nagyon gyors pálya, szóval jó lenne ott eljutni eddig. Hogy elkapható-e idén a Williams vagy a Ferrari? Persze. És a Mercedes? Az idény végére ezt a célt tűztük ki.”
“Nagyszerű közös múltunk van a McLaren-Hondával, mindenki 1988-ra emlékszik (amikor 16-ból 15 versenyt nyert Alain Prost és Ayrton Senna), szóval igen, komoly nyomás nehezedik rám” – ismerte el.