A hagyományokhoz hűen idén is elrajtol a III. Nagy Futam, melyen május 1-jén az örömautózásé lesz a főszerep a belvárosban. Az eseményen az autósport olyan ikonjai csillogtatják meg tehetségüket, mint Kimi Raikkönen, David Coulthard vagy Sebastian Loeb, de a hazai versenyzők között feltűnik Turán Frigyes is.


A rendhagyó futam nem titkolt célja a szórakoztatáson túl, hogy népszerűsítse, és még többekkel megszerettesse az autó- és motorsportot. Idén különlegességként az újonnan épült Várkert Bazár is szerepet kap, ugyanis a vendégek akár egy egyedi kialakítású, exkluzív lelátón kiemelt helyről is követhetik a lélegzetelállító autós eseményeket és a már hagyománynak számító délelőtti légi bemutatókat, amelyen többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Veres Zoltán káprázatos show-jával hozza lázba a közönséget. Ezen kívül ejtőernyős ugrásokat és helikopter formációt is láthatnak az arra járók. 
A nézők légi bemelegítését követően az aszfalté és az autósoké lesz a főszerep. A Street Parade legnagyobb szenzációja a kora délutáni órákban, 14:30 tájban érkezik, ugyanis egy világsztár, Kimi Raikkönen bemutatóját tekintheti meg a nagyérdemű. Természetesen nem ő lesz az egyedüli világszinten ismert pilóta, hisz a nézők találkozhatnak többek között a veterán David Coultharddal, a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loebbel, és a legkiválóbb magyar versenyzőkkel: Michelisz Norbival, Talmácsi Gáborral, Szalay Balázzsal, a Dakar-rali kiemelkedő alakjával, valamint Turán Fricivel és Zsiros Gabival is kezet foghatnak.
F1: Hármat alszunk, és itt lesz Räikkönen 3


“Nagy öröm számunkra, hogy ismételten ott lehetünk a már hagyománynak számító Nagy Futamon, hisz ez egy olyan színes esemény, melyre szüksége van az autó- és motorsportnak. Szeretnénk hétvégén látványosan, szórakoztatóan autózni a Ford Fiesta R5-tel, ami szerencsére Magyarországon van, így könnyen megoldható, hogy az év egy-egy rendhagyó eseményén részt vegyünk. Az, hogy évről évre több világsztár is megjelenik ezen a szórakoztató futamon, szerintem fantasztikus. A szurkolók olyan maradandó élményekkel gazdagodhatnak ezen a napon, melyek mindenképp meghatározó emlékek lesznek számukra. Kimi Raikkönennel már sokszor találkoztunk személyesen, sőt 2010-ben és 2011-ben, amikor ő is ralizott, volt hogy egy kategóriában indultunk, sőt egymás mellett is rajtoltunk. Örülünk, hogy most újra együtt taposhatunk a gázra” – emlékezik vissza Frici.
Akik esetleg a sztárdömping mellett még többre vágynak, nem fognak csalódni. Turán Frigyesék idén ugyanis egy standdal is kitelepülnek, ahol a közvetlen beszélgetésen túl, akár még egy közös élményautózásra is lehetőség nyílik. Azok közül ugyanis, akik a napokban regisztrálnak a Ford Petrányi weboldalán egy szerencsés, tesztvezetést kap ajándékba Turán Fricivel.
Május 1-jén tehát mindenképp érdemes lesz kilátogatni a Duna partra, a Lánchíd közelébe, hisz a város szíve megtelik Forma-1-es autókkal, lenyűgöző látványt nyújtva az arra járóknak.