Lewis Hamilton Sanghajban 100 százalékos versenyhétvégét produkált: ő volt a leggyorsabb az összes edzésen, megszerezte a pole-t, megnyerte a futamot, és a verseny leggyorsabb köre is az övé lett.
Ez eddig – Nico Rosberg panaszai ellenére is – elismerésre méltó, de a leintés után azért már nem tekinthető makulátlannak a címvédő produkciója.
Mi már vasárnap meghökkenéssel néztük, ahogy a kétszeres világbajnok a dobogós pezsgőzésnél többször is egy az egyben az egyik hoszteszt, még pontosabban a hölgy fülét, arcát, fejét spriccelte le, és úgy tűnik, mások sem találták viccesnek a dolgot.


Egy szexizmus- és diszkriminációellenes brit szervezet, az Object kemény hangon ítélte el a “mókázást”:
“A fotók alapján úgy tűnik, hogy a hölgyre nem csak ráfröccsen a pezsgő, hanem egyenesen az arcába céloznak, és nem úgy tűnik, hogy önként és belegyezéssel vesz részt ebben. Ha valóban így történt, Lewis Hamiltonnak bocsánatot kellene kérnie, és a jövőben megfontoltabban kellene viselkednie. Az emberek többségének feltűnt volna, hogy a hölgy nem élvezi a helyzetet.”
“A grid girlöknek nyilván nincs könnyű dolga, nincs választásuk, ott kell állni, és el kell viselni az ilyesmit, ezt viszont (Hamiltonnak is) észben kellene tartania. Ehelyett ő visszaélt a hölgy helyzetével. Sajnálatos, hogy egy nagyszerű győzelmet ilyen önző, meggondolatlan viselkedés árnyékol be” – írták közleményükben.
Hamilton egy másik szervezetnél sem gyűjtött jó pontokat. Az igen rangos – és a Mercedes-Benz által támogatott – sportkitüntetés, a Laureus World Sports Awards idei gáláját szerda este rendezik Sanghajban, az Év sportembere-díjra pedig a 2014-ben második bajnoki címét behúzó angolt is jelölték.
F1: Hamilton duplán kihúzta a gyufát 3


A Mercedes a Laureus a díjkiosztó felvezetéseként a sanghaji paddockban-garázsban vendégül látta a Laureus főtitkáraként dolgozó egykori kétszeres olimpiai bajnok gátfutó Edwin Mosest, akit még a dobogós interjúra is “benyomtak”.
Hamilton azonban egy hétfői megszólalásával elrontotta “a bulit”, előre elkotyogta, hogy nem övé lesz a díj: “Sajnos nincs miért izgulnom, ugyanis tudom, hogy nem én fogok győzni. De hajtok majd, hogy valamelyik évben sikerüljön” – mondta.
Az angol Forma-1-es pilótán kívül idén a focista  Cristiano Ronaldót, a sztárgolfozó Rory McIloryt, a MotoGP-bajnok Marc Marquezt, Novak Gyokovics teniszezőt és a francia rúdugrót, Renaud Lavillenie-t jelölték.