A 2015-ös Forma-1-es idénykezdet előtt feltámasztott Manor Marussia-csapat a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon ugyan még nem volt képes pályára küldeni az autóit, de Malajziában Roberto Merhi már teljes versenytávot futott.
A kiscsapat a hétvégi Kínai Nagydíjra felkészültebben, bizakodva érkezik.
“A Szepangban teljesített versenytávnak köszönhetően a begyűjtött adatok felhasználásával elindítottuk a 2015-ös fejlesztési programunkat, alig várjuk, hogy a gyakorlatban alkalmazhassuk a tanulságokat. A malajziai hőség és páratartalom után a sanghaji hűvös körülmények komoly kontrasztot jelentenek, de mindig jó Kínába jönni, különösen olyan lenyűgöző pályára, mint a sanghaji” – magyarázta a csapatfőnök, John Booth.


A kiscsapat elnök-sportigazgatója, Greame Lowdon a motorszállító Ferrari idei formajavulása kapcsán különösen bizakodó a folytatást illetően, mert bár egyelőre még a 2014-es motorokat használják a módosított 2014-es autóban, amint kész az idei kasztni, bekerülhet a sokkal-sokkal ütőképesebb új erőforrás is.
“A Ferrari a Forma-1 történetének legeredményesebb motorgyártója. Nagyszerű látni, mennyit fejlődtek idénre. A Ferrari partnere (a Sauber) teljesítménye is mutatja, mennyit számít ez a javulás. Úgy gondolom, hogy kiemelkedő munkát végeztek a Ferrarinál, nagyon örülök ennek, emellett számunkra is hatalmas segítséget nyújtottak. Jó volt látni, hogy Malajziában learathatták a munka gyümölcsét” – utalt Sebastian Vettel futamgyőzelmére.