A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone a múlt hétvégén vetette fel, hogy a női versenyzők számára indíthatnának egy csak nekik szánt versenysorozatot, amely az F1-es hétvégék betéteként szerepelhetne.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) “nők a motorsportban” bizottságának elnöke, a ralilegenda Michele Mouton nincs oda az ötlettől. 
“Megfelelő vita és vizsgálat nélkül nem vetjük el a női versenysorozatot, de személyes versenyzői tapasztalataim alapján őszinte meggyőződésem, hogy a nők közvetlenül képesek versenyezni a férfiak ellen. Ha nem is sokan, de bizonyítottuk már ezt az évtizedek során” – nyilatkozta az Associated Pressnek az 1982-ben hajszál híján rali-világbajnoki címet szerző pilótanő.
 
“A vitorlázás és a lovassportok mellett a motorsport a harmadik olyan terület, ahol a nők a férfiakkal együtt, ugyanolyan szabályok alapján küzdenek. Ez a hozzáállás torzítatlanul mutatja a teljesítményt, és a nemtől függetlenül ösztönöz minden résztvevőt a maximum elérésére. Továbbra is hangsúlyoznunk kell, hogy a motorsport mindenki számára nyitott, ugyanolyan lehetőségek várnak mindenkit.”
 
Az FIA nem ájult el a női F1-től 3


Mouton közleménye visszafogottabb volt az első, szintén az AP megkeresésére adott nyilatkozatánál, amelyben nem finomkodott: “Mivel (Ecclestone) látja, hogy romlik a Forma-1 nézettsége, keresi a megoldást, és a nőkkel szeretné feldobni a show-t. Mérges és csalódott vagyok!”
A Williams női tesztpilótája, Susie Wolff szintén nem fogadta jól Ecclestone elképzelését, a skót versenyzőnő szintén azt hangsúlyozta, hogy pályafutása során mindig férfiak ellen versenyzett, visszalépésnek tűnne számára, ha csak nők között indulna.