Az elmúlt 5-6 évben állandó téma volt a női Forma-1-es versenyzők hiánya, a sportágba el is jutó hölgyek megragadnak a tesztpilótai szinten. Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone most azzal állt elő, hogy indítsanak külön női bajnokságot, ami a versenyhétvégéket is feldobná.
Női F1-et indítana Ecclestone 2
Carmen Jordá, Lotus


“Szerintem nem lenne rossz, ha megmutathatnák magukat. Valamiért a nők nem jutnak be az F1-be, nem nem arról van szó, hogy nem akarjuk őket beengedni. Nagyon is akarjuk, hiszen nagy érdeklődést keltenének és valószínűleg sok szponzort is csábítanának” – kezdte.
“Valahol tehát el kell kezdeni, ezért felvetettem a csapatoknak, hogy csináljunk nekik egy külön bajnokságot, és így néhányuk talán a Forma-1-be is bejut aztán. A nagydíj előtt lehetne a versenyük, vagy mondjuk szombaton, és akkor rájuk is külön figyelnének. Egyelőre csak ötlet, de szerintem szuper lenne a Forma-1 számára, nagyon feldobná a versenyhétvégéket.”
Az F1-ben jelenleg egy komolyabban vehető női pilóta dolgozik – a lotusos Carmen Jordáról inkább ne beszéljünk -, a Williams tesztelője, Susie Wolff, akinek egyáltalán nem tetszik Ecclestone ötlete:
Női F1-et indítana Ecclestone 3
Susie Wolff hét évet húzott le a DTM-ben 


“Egyértelműen nem így kellene ezt kezelni. Először is, fogalmam sincs, honnan lehetne keríteni egy teljes mezőnnyi jó női pilótát, másrészt én a teljes autóversenyzői karrierem során normális versenyzőként vettem részt. Miért is akarnék kizárólag nők ellen versenyezni?”   
“A legőszintébben mondom, hogy nem izgatna, hogy ilyen versenyt nyerjek. Inkább nem is indulnék, mert mit érne egy ilyen győzelem egy olyan versenyen, ahol összefogdostak mindenféle lányt, hogy meglegyen a mezőny?”