A német nyelvű sajtóban – többek között a német Auto Motor und Sportban, a svájci Blickben és az osztrák Österreichban – pénteken röppent fel, hogy a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a Forma-1 kereskedelmi jogainak megvásárlását fontolgatja (miután megszabadul a csapataitól).


A spekulációval a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t is szembesítették szombaton Szepangban, ő pedig egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a többségi tulajdonos, a tőzsdére vitellel évek óta hiába próbálkozó CVC hajlana az üzletre.
“Én nagyon örülnék, és a CVC is örülne. Ők cégek vásárlásával és eladásával foglalkoznak, szóval ha valaki jó ajánlattal kopogtat, akkor szerintem biztosan benne lennének az üzletben. Nem is lenne választásuk” – mondta a CVC alkalmazásában álló kisember.
A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner burkoltan szintén célzott ilyesmire, amikor a csapatvezetők hagyományos pénteki sajtótájékoztatóján szóba került az F1 költségeinek örökzöld témája.
“Hát, sajnos nem a Red Bull irányítja az F1-et” – jegyezte meg, amikor arról volt szó, mit is kellene változtatni.
Egy következő, hasonló kérdésre így felelt: “A Red Bull rendezvényeket, bajnokságokat szervez, és sikeres is ebben. Az F1-ben a szabályok srófolják fel a költségeket. Ahhoz, hogy ezeket leszorítsuk, alapjaiban kellene megvizsgálni, mi is szeretne lenni a Forma-1 a jövőben és ehhez mi kellene.”