A brit Mirror értesülése szerint a Ferrari az elmúlt időszakban kétszer is tárgyalásokat kezdeményezett Lewis Hamiltonnal, 2016-tól Kimi Räikkönen helyére ültették volna az angolt. 


A Mercedes sztárját tavaly először Marco Mattiacci, majd utódja, Maurizio Arrivabene is megkereste, állítólag készen álltak arra, hogy évi 30 millió fontos fizetéssel őt tegyék a legjobban kereső Forma-1-essé, de az angol érdemben nem is tárgyalt a maranellói csapattal, a mercis szerződés meghosszabbítása élvez nála előnyt.
Azzal egyébként jól is halad, legalábbis a hétvégén erről beszélt. A címvédő egyedül, menedzser nélkül igyekszik elrendezni a dolgokat – nem könnyű, de közel jár a befejezéshez.
“Új tapasztalat ez. De így új dolgokat tanultam, szóval örülök ennek. Nagyon-nagyon idegtépő élmény, de igyekeztem a lehető legjobban intézni. Úgy remélem, hogy már az utolsó szakaszban járunk. Határidőket nem mondok, de tényleg nagyon a végén járunk a tárgyalásoknak” – magyarázta a brit sajtó képviselőinek.
 
F1: Hamiltont kétszer hívta a Ferrari 3


Hamilton hülyeségnek bélyegezte azokat a pletykákat, amelyek szerint évi 50 millió fontot kérne a Mercedestől, de utalt arra, hogy az új szerződéssel az F1 legmagasabb fizetése lehet majd az övé.
“Nem arról szól, hogy nekem kell a legtöbbet keresnem, mert én vagyok a világbajnok. Egyszerűen így természetes, fokozatosan haladunk előre a csapattal. Ahogy a csapat előrébb lép, úgy szeretnék én is. Ahogy minden versenyzőnek, nekem is az a célom, hogy én legyek a legjobb.”
2014-ben Hamilton volt a legjobb, másodszor is világbajnok lett, de idén meg is kellene védeni a címet. Az angol versenyző számára biztatóan alakult a téli tesztelés, a magánéletben viszont nagy változás történt: február elején végleg szakított Nicole Scherzingerrel.
“Tavaly kialakítottam egy amolyan érinthetetlen hozzáállást. Igen, a korábbi években ez-egy szakítás minden értelemben befolyásolta az életemet, de úgy érzem, most sikerült magammal hoznom ezt a mentalitást tavalyról, és bár nem volt könnyű, úgy érzem, hogy most erősebb vagyok, mint valaha, azt hiszem, nem lesz gond ezzel” – mondta a szakításról.