A Mercedes AMG uralta a 2014-es idényt, Lewis Hamilton pedig behúzta második bajnoki címét az ezüst nyíl volánjánál. 


A téli tesztek alapján most is a Merci a favorit, az angol pilóta pedig még erősebb teljesítménnyel szeretné megvédeni a címét – árulta el a Laureus honlapjának, miután az Év Sportembere cím egyik jelöltje lett.
“Azt hiszem 2014 a pályafutásom egyik, ha nem egyenesen legjobb éve volt, kivételes idény, amikor a csapatnál minden összeállt, lenyűgöző munkát végeztek az autóval. Jártam fent és lent, és bár szinte végig mi voltunk az élen, azért folyamatos kihívást jelentett, hogy még jobbak legyünk. De idén még ennél is jobb szeretnék lenni, még jobban szeretnék dominálni!”
“Frissnek, fittnek érzem, magam, igyekszem legalább olyan jól versenyezni idén, mint tavaly, de inkább még jobban. Remélem, hogy jó lesz a csomag és jó futamaink lehetnek, de egyszerűen már annak is örülök, hogy végre újra versenyezhetek.”
Ha nyer, Hamilton lehet a Laureus Év Sportolója-díj harmadik Forma-1-es kitüntetettje: 2002-ben és 2004-ben Michael Schumacher, 2014-ben Sebastian Vettel volt a győztes. A Mercedes pilótája mellett idén a focista  Cristiano Ronaldót, a sztárgolfozó Rory McIloryt, a MotoGP-bajnok Marc Marquezt, Novak Gyokovics teniszezőt és a francia rúdugrót, Renaud Lavillenie-t jelölték.
F1: Hamilton még jobban odavágna idén 3


“A Laureuson a nagyot még sosem kaptam meg, de tudom, hogy milyen nagyságok nyerték eddig, szóval hatalmas megtiszteltetés lenne közéjük kerülni” – mondta Hamilton, aki 2008-ban “Az Év Áttörése” kategóriában már nyert egyszer.
Az angol esélyeit valószínűleg nem javítja Vettel tavalyi sikere, ahogyan az sem – már ha adnak a látszatra -, hogy a Mercedes-Benz és a Forma-1-es csapattal szponzori kapcsolatban álló IWC Schaffhausen óragyártó a kezdetektől a Laureus két főtámogatója.