Fernando Alonso másfél héttel ezelőtt, az első barcelonai teszt zárónapján szenvedett balesetet
Bár a McLaren vezére, Ron Dennis legutóbb azt állította, hogy a spanyolnak az első hírekkel ellentétben még agyrázkódása sem volt, sőt a pilóta videóüzenetben szintén arról beszélt, hogy teljesen jól van, a csapat friss híre szerint Alonso orvosi utasításra mégsem indulhat a március 13-15-i szezonnyitón. A kétszeres világbajnok így kerülheti el egy második, potenciálisan sokkal súlyosabb agysérülés kockázatát.
Az Ausztrál Nagydíjon a McLarennél tavaly bemutatkozott, Alonso érkezése miatt 2015-re tartalékossá lefokozott Kevin Magnussen vezet majd Jenson Button mellett.


“Az átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálatok után Fernando Alonso orvosai közölték, hogy semmilyen egészségügyi problémát nem találtak, nincs sérülése, tökéletesen egészségesnek mind neurológiai, mind keringési tekintetben. Ugyanakkor Fernando orvosai azt javasolták, hogy a február 22-én a barcelonai pályán elszenvedett agyrázkódás miatt érdemes kerülnie a további kockázatokat, amelyek egy második agyrázkódáshoz vezethetnének” – írta közleményében a McLaren. 
“Fernando orvosai is egyetértenek azzal, hogy már jól van és késznek érzi magát a versenyzésre, és az erőnléti edzést már meg is kezdheti, hogy visszatérhessen a McLaren-Honda volánjához a március 27-29-i Maláj Nagydíjon. Az orvosok is támogatják ezt a célt, miután meggyőződtek róla, hogy semmilyen tartós sérülést nem szenvedett a febuár 22-i incidensben. A McLaren-Honda teljes mértékben támogatja Fernando orvosi tanács alapján meghozott döntését.”