A barcelonai Circuit de Catalunyán csütörtökön 12.30-kor tartott sajtótájékoztatót a McLaren vezére, Ron Dennis Fernando Alonso múlt vasárnapi, sokat vitatott tesztbalesetéről, amely után három napig volt kórházban a kétszeres bajnok.
Dennis kategorikusan cáfolta az áramütéses spekulációkat, és azt is, hogy komolyabb agysérülést szenvedett volna a pilóta, sőt, agyrázkódása sincs. (Pedig Eric Boullier versenyfőnök ezt állította hétfőn.) Azt megerősítette, hogy az ütközésnél Alonso sisakja a pilótafülke mindkét peremének nekicsapódott, és hogy a baleset után a versenyző rövid ideig – másodpercekig – eszméletlen volt, ezért is tartották tovább a kórházban.
“Fernando azért volt ilyen sokáig a kórházban, mert itt, Spanyolországban különösen odafigyelnek a fejsérülésekre. Az orvosok egyszerűen csak biztosra akartak menni, hogy minden tökéletesen rendben van, mielőtt kiengedik. Törekszünk az átláthatóságra, semmit sem rejtegetünk” – mondta.
A McLaren-vezér leszögezte, hogy Alonso mostanra teljesen éber, jól van, készen áll a tesztelésre, a versenyzésre, és bár a végső szót az orvosok és az FIA mondják ki, a tervek szerint indul a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.
Dennis azt is elárulta, hogy az FIA az ő felkérésére indított vizsgálatot, így is szeretné tisztába tenni az ügyet, viszont Alonsóval még nem beszéltek a balesetről, mert “első a pihenés, utána jön az elemzés”, másrészt a spanyol nem is emlékszik a bukásra, “de ez normális”.