Fernando Alonso vasárnap nem sokkal fél egy után szenvedett balesetet a barcelonai teszt zárónapján. A pilóta egyes beszámolók szerint az ütközés után hosszú percekig nem volt eszméletén az autóban, mentőhelikopterrel egy barcelonai kórházba is vitték.
A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier először azt állította, hogy Alonso agyrázkódást szenvedett, de nincs komoly baja, csak megfigyelésre tartják bent egy éjszakára a kétszeres bajnokot. A spanyol pilóta menedzsere, Luis Garcia Abad, volt renault-s főnöke, Flavio Briatore, valamint a csapat is azt hangsúlyozta, hogy “normális”, “egyszerű” tesztbalesetről volt szó, de a kép továbbra sem tiszta.


Az esetet saját szemével látó Sebastian Vettel “furcsának” bélyegezte Alonso pályaelhagyását, a La Gazzetta dello Sport pedig egy F1-es mérnökre hivatkozva arról írt, hogy a spanyol csakis akkor bukhatott volna a McLaren által adott magyarázatnak megfelelően, ha gyorsan hajt, az viszont tény, hogy lassan ment, kép is bizonyítja, hogy a pálya közepén és nem a szélén fordult.
Ellentmondás van abban is, hogy Alonso mikor veszítette el az eszméletét: menedzsere, Abad azt állította, hogy az ütközés azonnal kiütötte a versenyzőt, míg az olasz sportlapnak egy McLaren-szerelő így beszélt: “A mérnökök kérdezgették a rádión Fernandót, de csak furcsa, elfojtott nyögések hallatszottak, majd egy utolsó nyögés után lett teljes a csend.”
F1: Miért van még kórházban Alonso? 3


Az egykori McLaren-pilóta, profi szakkommentátor furcsállja, hogy a csapat állítása szerint Alonso még visszaváltott, miután elvesztette az irányítást az autó felett, és szerinte “továbbra is furcsa, hogy egy F1-es mércével kis baleset miatt kórházba került” a versenyző.
Az Auto Motor und Sport szakírója azt kérdezi, vajon miért nem hozták még nyilvánosságra az esetről készült felvételeket – sem a McLaren belső kamerája, sem a pályát figyelő CCTV rendszer által rögzítetteket: “Kell, hogy legyen felvétel a balesetről, vajon miért tartják vissza?”
A Sport Bild F1-es tudósítója, Ralf Bach blogján így ír: “Az FIA tisztviselői nagyon furcsán viselkedtek vasárnap este, pedig nem is az FIA szervezi a tesztelést.”
F1: Miért van még kórházban Alonso? 4


Szintén érthetetlen, hogy Alonso miért van még kórházban, ha a vizsgálatok a McLaren állítása szerint mind negatív eredményt hoztak. A kétszeres világbajnok immár három napot és három éjszakát töltött az intézményben.
A Forma-1 volt főorvosa, a nyers, belemenős megszólalásairól is ismert, de traumatológus-aneszteziológus professzorként megkérdőjelezhetetlen szakértelmű Gary Hartstein a Twitteren morfondírozott:
“Nem tudom, mi is van ezzel a nem-balesettel és a nem-sérült pilótával, aki már két napot volt kórházban. Biztosan többről van szó, mint amit megosztottak velünk. A (baleset utáni) sikeres szedálás után egyáltalán nem lenne szükséges még most is benn tartani. Az egyszerű kis sztori – a pilóta falnak megy, agyrázkódást kap, kórházba kerül – egyre furcsább és furcsább lesz.”
A brit Mirror F1-es tudósítója, Byron Young a cikk megjelenése idején twittelte, hogy megkeresésére a McLaren semmilyen frissebb információt nem kívánt megosztani.

Olvasta, hogy érdekes összegekért vett Mercedeseket a rendőrség?