Bár a McLaren rögtön megkezdte a saját vizsgálatát, most a Nemzetközi Automobil Szövetség is úgy döntött, hogy kivizsgálja Fernando Alonso múlt vasárnapi barcelonai tesztbalesetét.
Bár a tesztek szervezése nem az FIA hatáskörébe tartozik, a felügyelőszervezet hivatalos közlés szerint azért vizsgálódnak, hogy levonhassák a megfelelő következtetéseket a biztonság javításának érdekében.


A nem hivatalos helyzet persze minden bizonnyal az, hogy minden bizonnyal az FIA is érzi a nyomást, hogy tisztázódjon a sok tekintetben homályos, rejtélyes eset, amelyben egy elvileg kis ütközés után a kétszeres világbajnokot három teljes napig kórházban kellett tartani, és amely miatt az e heti tesztet ki is kell hagynia.
A McLaren együttműködik majd a szervezettel, és talán kiderül majd, hogy vezetői hiba, műszaki probléma, áramütés vagy Alonso esetleges rosszulléte, ájulása vagy rohama állt a háttérben.
Az FIA már megszerezte a pálya ipari kamerájának releváns felvételét, és a McLarentől is begyűjtik az adatokat.
“Alaposan megvizsgáljuk a történteket. Tudni szeretnénk, mi is történt, ezért minden elérhető adatot begyűjtünk és a McLarennel is együttműködünk” – mondta az FIA szóvivője.