Ahogy a Vezess.hu is megírta, a vasárnapi tesztnap felénél Fernando Alonso csúnyát bukott a McLarennel a barcelonai pályán. A spanyol pilótát a baleset után helikopterrel szállították kórházba, éjszakára benn is tartották. A csapat közlése szerint agyrázkódást kapott.
“Fernando balesete a teszten sajnos előforduló dolgok egyike volt. Szerencsére jól van, de agyrázkódást kapott a becsapódásnál, ezért elővigyázatosságból éjszakára is a kórházban tartották. Agyrázkódás esetén ez rutineljárás.  Sajnálatos módon néhány híradás felfújta az esetet, de valójában egyszerű tesztbalesetről volt szó” – mondta a versenyfőnök, Eric Boullier.
“Bár az autó nem sérült meg komolyan, az ütközés után alapos vizsgálatokra volt szükség az erőforrásnál és a sebességváltónál. Tekintve, hogy mennyi időt kívántak ezek, úgy döntöttünk, hogy a tervezettnél korábban befejezzük a napot. Húzós hét volt ez a csapat számára, de visszatérünk, és még keményebben dolgozunk majd a jövő héten” – tette hozzá.
A McLaren nem tisztázta a baleset okát, de a helyi beszámolók szerint Alonso magatehetetlenül hagyta el az ívet és csapódott a gumifalba a 3-as kanyarban – a spekulációk szerint rosszullét miatt eszméletét vesztette, áramütést kapott a héten végig problémás szigetelésű hibrid egységtől, vagy egyszerűen csak a kormánymű vagy a felfüggesztés adta meg magát.