Hétfő délután a McLaren közleményt adott ki Fernando Alonso vasárnapi furcsa tesztbalesetéről és a spanyol pilóta állapotáról.
A csapat leszögezte, hogy a mentés után, a szállítás idejére rutineljárásként szedáltak a versenyzőt, a kórházba érkezése után elvégzett CT- és MRI-vizsgálatok során mindent rendben találtak nála. Alonsót további megfigyelésre azért még a kórházban tartják, később döntenek arról, hogy részt vesz-e a csütörtökön kezdődő utolsó tesztelésen.
Ami a balesetet illeti, az első vizsgálatok alapján az autó a 3-as kanyar bejáratánál megcsípte a műfüvet, tapadást veszített, majd az erős szél rásegített az instabilitásra, így kötött ki a falban az MP4-30-as.
F1: A szél miatt ment falnak Alonso 3


A McLaren leszögezte, hogy semmilyen mechanikai hibára utaló jelet nem találtak, a kasztni aerodinamikai teljesítménye is végig rendben volt, és az elektronikai rendszernél sem volt probléma.
A csapat kategorikusan visszautasítja a spekulációt, miszerint Alonso áramütés miatt eszméletét vesztette az autóban, és emiatt ütközött. A telemetriai adatok bizonyítják, hogy a becsapódás előtt mér épp visszaváltott és egészen az utolsó pillanatig teljes erővel nyomta a féket.