Friss: Az FIA, a spanyol pilóta menedzsere, és a McLaren is megerősítette, hogy Fernando eszméleténél van, minden rendben. Egyre valószínűbb, hogy Alonso azért ütközött a falnak, mert rosszul lett az autóban, állítólag már betegen indult neki a délelőtti tesztnek. 
Vettel nyilatkozata is azt támasztja alá, hogy valami nem volt rendben a McLaren versenyzőjével: “Nem ment gyorsan, körülbelül 150 km/órával, aztán hirtelen jobbra fordult, bele a falba. Különös volt…”
Előzmények
A mai barcelonai teszt délelőtti menetének vége előtt nem sokkal lengették a piros zászlót, méghozzá Fernando Alonso miatt. A spanyol pilóta a 3-as és a 4-es kanyar között szenvedett balesetet, a pálya azon szakaszán, melyre a kamerarendszer nem lát rá, ezért jó ideig az esemény élő közvetítését nyomon követők nem is tudták, hogy miért állították le a tesztet.
Alonsót mentőhelikopter szállította el a baleset után 1
Alonsót mentőhelikopter szállította el a baleset után 2

Alonsót mentőhelikopter szállította el a baleset után

Alonsót mentőhelikopter szállította el a baleset után

Alonsót mentőhelikopter szállította el a baleset után 5
Alonsót mentőhelikopter szállította el a baleset után 6
Fotó megosztása:
Alonsót mentőhelikopter szállította el a baleset után 7
A pálya orvosai megerősítették, hogy Alnoso magánál van, és néhány Twitteren közzétett információ szerint lehetséges, hogy rosszul lett a versenyző, ezért hagyta el az aszfaltcsíkot a McLaren Hondával. 
Állapotáról hivatalos információt még nem adtak ki. Negyven perccel az eset után jött a mentőhelikopter a versenyzőért, hogy kórházba szállítsa.