A csapathoz 2007-ben csatlakozott Vodafone már 2013 elején bejelentette, hogy az idény végén elhagyja majd a McLarent, a wokingiak pedig akkor azt ígérték, hogy az év végén bejelentik majd az utódot.


A McLaren végül sem akkor, sem a 2014-es idény elején vagy közben nem szereztek új névadó szponzort, sőt, 2015-nek, az új hondás korszaknak is így futnak neki. A csapat versenyfőnöke, Eric Boullier azt állítja, nincs ok a sietségre.
“Az emberek szeretnének dátumot tudni, de nem kell nyilatkoznunk. Talán önteltnek hangzik, pedig tényleg nem úgy szánom, mindenesetre a McLaren megengedheti magának, hogy névadó szponzor nélkül versenyezzen. Kiváltságos helyzetben vagyunk” – utalt a francia arra, hogy a Honda az ingyen motorok mellett még komoly pénzt is visz a partnerségbe.
“Szeretnénk főszponzort, az egy további lépés, amely további projekteket tenne lehetővé, de őszintén szólva pillanatnyilag megvagyunk enélkül is. Nem mondom, hogy nem akarunk névadó szponzort, akarunk, de a megfelelőt akarjuk a megfelelő időpontban. Nem úgy akarjuk, mint más csapatok, hogy oké, olcsón is adjuk magunkat.”
Boullier szerint a Honda érkezése vonzóbbá teheti a csapatot a potenciális támogatók számára, mert “mindenki tudja, hogy meglesznek a megfelelő erőforrásaink, mindenünk meglesz ahhoz, hogy sikeresek legyünk.”